Cautare



ATENTIE

Aceste informatii au doar scop informativ si in niciun caz nu trebuie sa inlocuiasca recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu trebuie sa folositi aceste informatii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament. Medipedia nu isi asuma responsabilitatea asupra efectelor pe care le poate avea folosirea acestor informatii in alte scopuri decat au fost oferite.

CLORURA DE SODIU 0,9% SI GLUCOZA 5%
 
Denumire CLORURA DE SODIU 0,9% SI GLUCOZA 5%
Denumire comuna internationala COMBINATII
Actiune terapeutica SOLUTII PENTRU ADMINISTRARE INTRAVENOASA SOLUTII IMPLICATE IN BALANTA HIDROELECTROLITICA (B05XA)
Prescriptie S - Medicamente si produse medicamentoase care se utilizeaza numai in spatii cu destinatie speciala (spitale, dispensare medicale etc.)
Forma farmaceutica Solutie perfuzabila
Ambalaj Cutie x 1 flacoane din PEJD x 500ml sol.perf.
Valabilitate ambalaj 3 ani
Volum ambalaj 500ml
Cod ATC B05BB02
Firma - Tara producatoare B. BRAUN MELSUNGEN AG - GERMANIA
Autorizatie de punere pe piata B. BRAUN MELSUNGEN AG - GERMANIA

Ai un comentariu sau o intrebare despre CLORURA DE SODIU 0,9% SI GLUCOZA 5% ? Intreaba pe forum:  
Nume afisat:
E-mail (optional):
Intrebare:

Introduceti codul de mai sus:



>> radu (vizitator) : venoferul se poate administra (prin perfuzie) cu vit. B1 B6 C diluate in glucoza 5% sau in clorura de...
>> dr. Oana Iordache : Discutati cu medicul curant.
>> rifca : Venoferul se poate dilua si in glucoza?
>> dr. Oana Iordache : Ar fi indicat sa nu.
>> loredana : am folosit colrura de sodiu la bebe de o luna pt nasuc s ochisor crezand k ser fiziologi.il afecteaza...
>> Dr. Vladoiu Mirela : Buna ziua! nu, dar schimbati cu ser fiziologic!
>> dr. Oana Iordache : Serul fiziologic este clorura de sodiu in concetratie de 0,9%.
>> adrya (vizitator) : Am si eu o întrebare foarte importanta. Ma sufoc, ma inec cu propria saliva. Practic nu mai pot inghiti...
>> dr. Oana Iordache : Pt Adrya. Faceti control ORL si daca se exclude o patologie ORL mergeti la interne.
>> Dr. Vladoiu Mirela : pare ca vine din sfera ORL este necesar un consult ORL daca aveti bilet de la medicul de familie , sau...
>> CLORURA DE POTASIU 7,45% BRAUN Concentrat pentru solutie perfuzabila, 7,45% >> CLORURA DE SODIU 0,9% Solutie perfuzabila, 0,9% >> CLORURA DE SODIU 5,85% Concentrat pentru solutie perfuzabila, 5.85% >> CLORURA DE SODIU VIOSER Solutie perfuzabila, 0,9g/100ml >> CLORURA DE SODIU/VIOSER Solutie perfuzabila, 0.9%
Citeste si...
Fundaţia Estuar oferă creme, dezinfectanţi şi clorură de sodiu pentru supravieţuitorii din Colectiv Fundaţia Estuar oferă supravieţuitorilor din Colectiv mai multe produse medicale primite ca donaţii în ultima vreme, constând în unguente, creme, săpunuri, detergenţi dezinfectanţi şi clorură de sodiu.
Autorităţile americane propun reducerea cantităţii de sare utilizată în industria alimentară Autorităţile americane au anunţat directive fără caracter obligatoriu pentru industria agroalimentară şi de catering referitoare la reducerea cantităţii de sare din produsele lor, o măsură solicitată de mult de autorităţile medicale şi de grupurile de consumatori, informează agenţia France Presse.
Consumul exagerat de sare, cauza a 10 % dintre decesele în urma unor probleme cardiovasculare Consumul exagerat de sare este cauza a 10 % dintre decesele în urma unor probleme cardiovasculare, susţine un studiu publicat joi în prestigioasa revistă medicală 'New England Journal of Medicine', pe baza primei cercetări de până acum care cuantifică la nivel mondial efectele depăşirii cantităţilor...
Peramivirul, aprobat de China pentru a fi utilizat în tratarea virusului de gripă aviară H7N9 China a aprobat un nou tip de medicament antigripal care se crede că poate fi eficient în tratarea virusului gripei aviare H7N9, transmite Xinhua.
Ingredientul care conferă alimentelor 'al cincilea gust' determină şi o stare de sănătate mai bună Perceperea celui de-'al cincilea gust', umami, dă alimentelor o savoare inegalabilă şi determină un comportament alimentar mai bun, relevă un studiu japonez publicat recent în revista 'Flavour.
Potenţarea aromelor ca mijloc de reducere a consumului de sare Potenţarea aromelor pare să fie o metodă promiţătoare de reducere a cantităţii de sare în procesul de fabricaţie a unor produse alimentare, dat fiind faptul că acest procedeu este capabil să mascheze gustul înlocuitorilor de sare, cum ar fi clorura de potasiu, consideră o echipă de cercetători de la...