Cautare



ATENTIE

Aceste informatii au doar scop informativ si in niciun caz nu trebuie sa inlocuiasca recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu trebuie sa folositi aceste informatii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament. Medipedia nu isi asuma responsabilitatea asupra efectelor pe care le poate avea folosirea acestor informatii in alte scopuri decat au fost oferite.

SORBITOL 50 g/l
Denumire SORBITOL 50 g/l
Descriere Substrat energetico-calorigen, singur sau asociat cu solutii perfuzabile de aminoacizi, in cadrul alimentatiei parenterale, la bolnavi la care ingestia alimentelor nu este posibila (interventii chirurgicale etc.).
Denumire comuna internationala SORBITOLUM
Actiune terapeutica SOLUTII PENTRU ADMINISTRARE INTRAVENOASA SOLUTII PENTRU NUTRITIE PARENTERALA
Prescriptie S - Medicamente si produse medicamentoase care se utilizeaza numai in spatii cu destinatie speciala (spitale, dispensare medicale etc.)
Forma farmaceutica Solutie perfuzabila
Concentratia 5%
Ambalaj Cutie x 10 pungi PVC plastifiat cu 2 tuburi conectoare x 500 ml
Valabilitate ambalaj 2 ani
Volum ambalaj 500ml
Cod ATC B05BA03
Firma - Tara producatoare INFOMED FLUIDS SRL - ROMANIA
Autorizatie de punere pe piata INFOMED FLUIDS SRL - ROMANIA

Ai un comentariu sau o intrebare despre SORBITOL 50 g/l ? Intreaba pe forum:  
Nume afisat:
E-mail (optional):
Intrebare:

Introduceti codul de mai sus:



>> Maria Stoican (vizitator) : De unde se poate procura? Va multumesc mult!
>> dr. Oana Iordache : Incercati la farmacia Academiei.
Prospect si alte informatii despre SORBITOL 50 g/l, solutie perfuzabila   Rezumatul caracteristicilor produsului   Prospect       

Compozitie:

Saci continand 500 ml sau 2000 ml de sorbitol in solutie apoasa perfuzabila 50 g/l.

Actiune farmacoterapeutica:

Sorbitolul este un zahar-alcool hexahidrat, derivat din glucoza prin hidrogenare. Administrat pe cale parenterala este oxidat, la nivelul ficatului, de catre sorbitol-dehidrogenaza, transformandu-se in fructoza (levuloza). Procesul de metabolizare a Sorbitolului este independent de insulina. Sorbitolul, substrat energetic usor utilizabil de catre organism, are, de asemenea, actiune anticetogena si hepatoprotectoare, administrarea lui fiind posibila chiar in prezenta unor leziuni hepatice importante. Aportul caloric al Sorbitolului se ridica la 4,1 kcal/1 g. Sorbitolul este foarte bine tolerat de rinichi.

Indicatii:

Substrat energetico-calorigen, singur sau asociat cu solutii perfuzabile de aminoacizi, in cadrul alimentatiei parenterale, la bolnavi la care ingestia alimentelor nu este posibila (interventii chirurgicale etc.).

Posologie si mod de administrare:

Sorbitolul se administreaza in perfuzie venoasa, doza optima recomandabila fiind de 1g / kg corp/ ora.

Forma de prezentare:

Saci din PVC netoxic-apirogen de 500 ml si 2000 ml.

Conditii de pastrare:

La adapost de umiditate, la temperatura normala.

Producator:

Sicomed

Ai o intrebare despre acest medicament? Poti intreba aici.
Citeste si...
Îndulcitorii nu sunt chiar inofensivi - Luaţi în doze mari, unii îndulcitori pot provoca probleme intestinale, alţii sunt suspectaţi că ar cauza diverse boli sau naşteri premature. Medicii şi cercetătorii se îndoiesc de utilitatea îndulcitorilor şi recomandă moderaţie, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
O britanică de 19 ani ar fi murit din cauză că a mestecat prea multă gumă Samantha Jenkins a murit la 19 ani, tânăra britanică intrând brusc în comă şi murind după câteva zile la spital, în 2011. Medicii şi părinţii ei cred că excesul de gumă de mestecat i-ar fi putut fi fatal, relatează 7sur7.be.
Intoleranta la fructoza Intoleranta la fructoza este o afectiune ce se manifesta prin dificultatea organismului de a digera si de a utiliza fructoza si alimentele ce contin fructoza. Se trateaza prin excluderea completa a fructozei si a zaharozei din dieta.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Fructe de vară pentru imunitate O alimentaţie adecvată poate stimula sistemul imunitar al organismului, mai ales după perioada sezonului rece când s-a trăit într-o expunere constantă la bacterii şi viruşi de sezon.
Adevărat şi fals pe etichetele produselor alimentare din UE Agenţia Europeană pentru Securitate Alimentară (EFSA) a dat publicităţii un studiu referitor la aşa-zisele efecte pozitive asupra sănătăţii ale unui grup de 2758 de substanţe folosite în industria alimentară, pornind de la informaţiile incluse în reclamele lor, scrie cotidianul spaniol 'El Pais' în ediţia...