Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: Procedura de schimbare a medicului de familie
Pagina 1 din 3123 > >>
Autor Mesaje
Marius (vizitator)


Avatar

--
09-11-2010 19:12 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este procedura ( conform legislatiei in vigoare) prin care te poti transfera la alt doctor de familie; si care sunt actele necesare. Mentionez ca sunt salariat fara intrerupere la asigurare.
anca (vizitator)


Avatar

--
11-11-2010 23:48 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Schimbarea medicului de familie nu se poate face decat dupa cel putin 6 luni de la ultima inscriere.
Pentru schimbarea medicului, va trebui sa obtineti acceptul noului medic la care va veti prezenta cu actele necesare inscrierii la medicul de familie. De asemenea, va trebui sa-i comunicati acestuia numele fostului medic la care ati fost inscris. Noul medic va trebui sa transmita casei de asigurari si fostului medic faptul ca v-a preluat in evidenta sa. Fostul medic are obligatia sa trimita dosarul dvstra noului medic, iar el sa isi pastreze o copie.
Acte necesare: adeverinta eliberata de angajator, ca sunteti salariat si ca vi s-a retinut si s-a virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate + copie CI + cerere (vi se va da de catre noul medic si o completati la fata locului).
Succes :)
ana maria (vizitator)


Avatar

--
14-03-2011 10:06 CitatCitat RăspundeRăspunde  
a si dori sa aflu daca se poate sa mi schimb doctorul de familie daca eu sunt din jud valcea dar luccrez la sibiu si as dori sa ma inscriu la un medic de fam din sibiu. ce acte mi ar trebui?

ioana (vizitator)


Avatar

--
14-03-2011 10:11 CitatCitat RăspundeRăspunde  
SI eu as dori sa aflu acelasi lucru,mai trebuie sa mergem personal la casa de asigurari din judetul din care suntem ca sa luam negatia personal sau asta o rezolva medicul la care vrem sa ne inscriem?va multumesc.as dori un raspuns cat mai concis si sigur daca se poate.multumesc mult
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
19-03-2011 19:33 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Din cate stiu eu, nu sunt sigur, trebuie sa mergeti la medicul la care vreti sa va inscrieti indiferent de domiciliu dumneavoastra.
mirela (vizitator)


Avatar

--
15-10-2012 19:13 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am un copil de 1 luna vreau sa schimb medicul de fam .........deci pot sa l schimb acum sau trebuie sa astept 6 luni pana la inscrierea la alt medic ???
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
30-10-2012 17:42 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Trebuie sa Luati legătura cu medicul la care vreți sa fie înscris copilul si vedeti.
Dr. Oana Iordache
Medic specialist Obstetrica-Ginecologie
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramures, Vrancea
dr.ganea (vizitator)


Avatar

--
01-04-2013 20:37 CitatCitat RăspundeRăspunde  
chestia asta ca 6 luni trebuie sa ramai la acelasi medic de familie nu sta in picioare deloc, am scris de cateva ori de ce. in primul rand, legea care protejeaza interesul pacientului are prevalenta (pentru ca e lege) fata de normele interne ale medicului de familie sau ale CAS (care nu sunt in norme - pot sa spuna ce vor) cum este aceasta "regula" care este cand de 3, cand de 6 luni. putem sa o consideram inca o absurditate a la romanica.

in fine, ne intereseaza ce este de facut. pe cale de exceptie (asa cum ne-au invatat guvernantii de 2 decenii incoace) pacientul va adresa in scris catre CAS unde doreste sa se mute (daca cumva schimba judetul, iar daca nu - tot la a lui) solicitarea sa fie direct, fie prin fax, fie prin posta recomandata cu confirmare de primire, fie chiar prin medicul de familie la care se inscrie, odata cu cererea de inscriere pe care acesta o depune la CJAS si acesta va lua numar de inregistrare in locul dvs.

in cererea catre CAS pacientul va scrie de ce doreste sa se mute: ori ca s-a certat cu medicul si automat relatia lor nu se mai poate desfasura in conditiile legii 95, ori ca s-a certat cu nevasta si vrea medic diferit - e dreptul lui, am intalnit cazuri - ori cel mai adesea ca s-a mutat si vrea un medic mai apropiat, care eventual are dubla specializare, ca se poarta.

CAS raspunde in scris la adresa indicata (in cerere sau pe plic daca cererea este incompleta) in 15-30 zile conform legii. daca nu raspunde pozitiv, fie reformulati cererea corect, conform legii, fie retrimiteti solicitarea sub forma de somatie, simpla sau prin avocat, deasemenea inregistrand-o personal la registratura sau prin posta, recomandata cu confirmare de primire (pentru orice eventualitate - dar va garantez ca acest mod de a trimite corespondenta asigura in 99% din cazuri o atentie deosebita din partea functionarilor).

mult succes si rabdare! informati-va temeinic si indiferent de birocratie, daca nu gasiti o alta solutie intre timp, o sa o scoateti la capat de fiecare data.

dr.ganea
medic de familie
ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Ionescu (vizitator)


Avatar

--
17-05-2013 20:34 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna seara!
As dori sa-mi spuneti cand se poate face transferul de la un medic de familie la altul! Numai la inceputul lunii? De exemplu, tatal meu a luat medicamente compensate de la actualul medic de familie, dar la o saptamana s-a hotarat sa-l schimbe si sa plece de la el gasind un medic mai aproape de casa. Insa medicul actual nu a vrut sa-i acorde transferul pe motiv ca luna in curs i s-a eliberat reteta de la el si i-a spus ca poate face oceasta operatiune de transfer numai la inceputul lunii. Este corect? sau este doar o modalitate de a amana plecarea?
Starcu Aurelian (vizitator)


Avatar

--
25-06-2013 12:53 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Vreau sa ma inscriu la medic de familie in Craiova,care sa lucreze cu OPSNAV,intreb''trebuie sa am domiciliu in Craiova sau nu ?,''multumesc.
dr.ganea (vizitator)


Avatar

--
30-08-2013 11:39 CitatCitat RăspundeRăspunde  

Buna ziua!

Medicului de la care pleaca pacientul nu i se cere in nicio circumstanta transferul de catre pacient, ci numai de catre coloegul la care pacientul s-a transferat, in scris, conform legii.

Practic, pacientul se poate transfera de cate ori vrea, unde vrea, este dreptul lui prin Directiva 2012/13/UE, a libertatilor garantate prin lege.

Impedimentul apare la nivel de procesare a datelor si de respectare a drepturilor care decurg din contractul de asigurare, mai pe romaneste: CAS nu stie cui-ce ii plateste pentru serviciile omului respectiv, iar el s-ar putea sa fie refuzat pe drept (in baza informatiilor detinute atunci de CAS), desi sustine sus si tare ca e asigurat. In aceste situatii, avand in vedere contractul MF-CAS si legea 95/2006 care este practic contractul pacientului cu sistemul sanitar,

ar trebui sa fie suficient ca omul sa aduca adeverinta care sa-i ateste calitatea de asigurat.

In fapt: in cazuri de exceptie cum este acesta nu mai exista cai pentru o comunicare eficienta cu CAS (acolo e o rutina, cum vrei altceva.. - sa te tii! poate ca automatizarea si cardul de sanatate vor rezolva aceste probleme, desi in Olanda a fost un mare esec la inceput). Si asa cum ne-am obisnuit, preocuparea principala e sa se caute solutii in ograda altuia, in speta sa scoti tap ispasitor fie pacientul, fie unul din medicii implicati - situatii intalnite.

Exista si situatii in care (chiar nu stiu de ce) functionarii respectivi fac modificarile necesare si platesc fiecarui medic serviciile efectuate, in contul diligentei pe care statul o datoreaza prin sistemul sanitar bietului pacient. Zic 'bietului' pentru ca in general pacientii sunt platitori de asigurari.

In aceste conditii, de bun simt din partea pacientului este sa se mute numai cand chiar are nevoie (dar el singur este in masura sa hotarasca acest lucru, putand invoca exceptii oridecateori este justificat - de aia sunt exceptii), iar din partea CAS sa ia in considerare atat normele cat si invocarea exceptiei justificate si sa efectueze cu promptitudine modificarile de care este responsabila.

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
dr.ganea (vizitator)


Avatar

--
30-08-2013 11:59 CitatCitat RăspundeRăspunde  

"Daca vreau sa ma inscriu la un medic care are contract cu alta CAS, trebuie sa am domiciliul in judetul respectiv?"

Raspunsul este: Nu.

Indiferent de cetatenie sau domiciliu, daca sunteti asigurati in sistemul national de sanatate din Romania, nu conteaza CAS.
Atasati cererii catre CAS "la care" va mutati o adev de asigurat si eventual adev de la CAS "de la care" va mutati din care sa rezulte ca ati fost asigurat continuu in ultimii 3 ani, ca sa nu platiti din urma, conform legii.

Cu respect,
Dr Ganea
Flavia (vizitator)


Avatar

--
24-09-2013 16:35 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Am si eu o intrebare. Daca vrei sa-ti schimbi medicul intr-un alt judet, trebuie neaparat sa ai domiciliul stabil in judetul respectiv sau e suficient un flotant?
Flavia (vizitator)


Avatar

--
24-09-2013 16:36 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Am gasit acum raspunsul. Multumesc!
Aura P (vizitator)


Avatar

--
02-04-2014 07:47 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
Mi-am schimbat domiciliul in alt judet, medicul la care doresc sa ma inscriu imi solicita o negatie de la casa de sanatate din judetul unde am locuit. Cum sa procedez, exista o cerere tip ? Noi, asiguratii trebuie sa solicitam negatia sau medicii ?
multumesc!
gabi i. (vizitator)


Avatar

--
03-04-2014 18:51 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Am cerut medicului de familie 2 bilete de trimitere pentru 2 copii pentru analize la un anumit laborator.Initial am fost refuzata,i dupa ce a tipat la mine si i-am spus ca mut copii la alt medic, mi le-a dat, dar cu coduri necorespunzatoare.La clinica respectiva mi-au spus ca nu sunt bune pentru analizele care le erau necesare copiilor mei.asa am decis sa schimb medicul de familie,dar nu vrea sa imi dea fisele copiilor mei.Ce as putea sa fac eu ?Va multumesc!
Ema (vizitator)


Avatar

--
25-04-2014 19:51 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna seara, eu doresc sa îmi schimb medicul de familie pentru că tocmai m-am prezentat pentru a-mi da o trimitere către laboratorul de analize, eu fiind însărcinată în luna a treia, iar medicul de familie a ridicat tonul la mine că de ce nu m-am mai prezentat la cabinet, de ce nu am anuntat că am confirmarea sarcinii de la medicul ginecolog.Ei bine, fusesem la un control la dumneaei si mi-a recomandat sa mai astept pana la luarea in evidenta, pana se confirma cu adevarat sarcina si sa mai fac o vizita cand va fi necesar sa fac analizele, ceea ce am şi făcut. Precizez ca sunt asigurat, lucrez în justiţie şi, pe lângă lipsa de respect şi neprofesionalism de care a dat dovada această d-nă doctor, cu toanele sale (sa imi fie iertată exprimarea), ne determina să o schimbăm. Intrebarea este cum procedăm, care sunt paşii şi dacă există vreun impediment de orice natură în a ne schimba medicul de familie. Multumesc ca m-aţi ascultat
Irina (vizitator)


Avatar

--
05-05-2014 19:10 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Si eu mi-am schimbat medicul de familie dupa ce am ramas insarcinata - am ales un nou medic de familie, am sunat pt programare, am fost la cabinet, mi-a dat o serie de formulare pe care sa le completez (eu si angajatorul, parca), m-a luat in evidenta si mi-a zis ca ar fi "frumos" sa il anunt pe fostul medic de familie. Nu l-am mai anuntat ca n-aveam chef sa mai vorbesc cu el. Nu am intampinat niciun impediment de niciun fel.
Daca sunt anumite date medicale (rezultate analize etc) pe care le are numai fostul medic de familie si vrei sa i le transmita celui nou - noul medic trebuie sa ia legatura cu cel vechi. La mine nu a fost cazul...
florin (vizitator)


Avatar

--
12-05-2014 09:04 CitatCitat RăspundeRăspunde  
eu locuesc si muncesc in vl,iar mama locueste in tr .am inscriso la mn ca intretinator pt a beneficia de asistenta medicala gratuita deoarece ea nu lucreaza.se poate inscrie la un medic de fam.din teleorman daca cas il platesc la valcea
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
15-06-2014 21:55 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu avem aceasta informatie.
Dr. Oana Iordache
Medic specialist Obstetrica-Ginecologie
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramures, Vrancea
Pagina 1 din 3123 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com