suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Subiect: Trigliceride marite
Autor Mesaje
Jeni (vizitator)


Avatar

--
16-11-2010 16:34 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
Sotului meu i-au iesit trigliceridele 218 mg/dL, colesterolul fiind in limitele normale. Precizez ca nu este consumator de alcool, nici fumator, iar regimul alimentar ni l-am schimbat in urma cu 2 ani, cand trigliceridele erau peste 400.
Ce ne sfatuiti sa facem de acum incolo?
Dr. Neagoe Utilizator offline
 
Avatar
--
16-11-2010 21:49 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Daca sub regim strict valoarea trigliceridelor nu a scazut se impune tratamentul atilipemiant. Adresati-va unui medic internist pentru a va da aceasta indicatie.
Jeni (vizitator)


Avatar

--
17-11-2010 09:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Multumesc :)
Dr . neagoe (vizitator)


Avatar

--
30-06-2011 15:37 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am trigliceride 872,colest. totl 310,hdl 41,ldl 94,4. ce tratament si regim trebuie. de la ce sunt asa de mari
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
30-06-2011 21:54 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu cred ca Dr. Neagoe o sa va vada mesajul asa ca incerc sa va raspund eu. Nu pot sti care este cauza exact. Poate fi vorba de un regim alimentar total neadecvat, poate fi secundar consumului de alcool sau din cauza unei afectiuni hepatice. Trebuie sa mergeti neaparat la medic pentru a vedea care este situatia. Tratamentul medicamentos este obligatoriu.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
25-02-2012 09:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua. am o problema de 3 ani cu trigliceridele marite. am 43 ani,1,83 cm, 105 kg, dar nu sunt gras, am un pic de burta, nu fumez de 4 ani, nu consum alcool de 7 ani, nu mananc nimic prajit, nu mananc salamuri sau carne de porc de ceva timp. fructe mananc foarte multe, fac analize din 3 in 3 luni si trigliceridele ies tot peste 350, va scriu rezultatele analizelor de acum 5 zile: colesterolul 180, ast 2-38, alt 2-76, trigliceride 388, glucoza 128, gama gt 117,hdl col 33. mentionez ca glucoza acum 3 luni a fost 111 si acum 6 luni a fost sub 100. este drept ca am mancat cateva dulciuri inainte cu 1 zi de analize. o sa le repet la 1 luna. fac tratament de 3 ani cu pravator 40 1tb. si lagoza 1tb. si metrorolol 50 cate 1b/zi. acum 5 zile am primit alt tratament: (pravator 20 1tb+metroprolol 25 +lagoza 1tb+omega 3 1 caps)dimineata si (liphantil 160 1 tb+lagoza 1 tb+omega 3 1tb+metroprolol 25 1tb)seara. fac exercitii cu bicicleta de camera 15 min/zi.si tin regim alimentar sever de acum. ce mai trebuie sa fac pt un rezultat optim? multumesc anticipat. cristi h. baia mare
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
27-02-2012 21:41 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Din pacate in afara regimului alimentar, a medicatiei si a necesitatii de scadere ponderala prea multe nu se pot face. Noua schema terapeutica va va aduce cu siguranta un mai bun control asupra lipidelor din sange.
In privinta glicemiei ar fi bine sa faceti acum un test de toleranta la glucoza, sa nu mai asteptati inca o luna.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
29-02-2012 11:03 CitatCitat RăspundeRăspunde  
deci, daca nici cu tratamentul asta nu scad trigliceridele, sa ma astept la ce e mai rau? multumesc de timpul acordat si de sfaturi.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
01-03-2012 09:49 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ma facut ieri un test de glicemie si rezultatul a fost 97. datorita faptului ca am mancat ieri o felie de paine neagra cu miere de albine, mam facut si azi un test de glicemie pe stomacul gol.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
01-03-2012 14:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am ridicat rezultatul glicemiei de azi si are valoarea de 85 mg/dl.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
01-03-2012 21:38 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Cu glicemia este in regula. Nu trebuie sa va asteptati la ceva rau neaparat, doar ca este un risc mai mare.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
05-03-2012 11:37 CitatCitat RăspundeRăspunde  
multumesc. o sa revin dupa tratament si dupa rezultate. multumesc inca odata .
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
09-05-2012 15:11 CitatCitat RăspundeRăspunde  
sarutmana doamna doctor. am revenit dupa tratament si am aceste rezultate azi.
GLUCOZA 122 mg/dl UREA 35 mg/dl CREA 1.21 mg/dl AST 2 - 29 U/l ALT 2 - 44 U/l TRIGLICERIDE 216 mg/dl COLESTEROL 167 mg/dl HDL-COL 32 mg/dl BIL T NBD 0.56 mg/dl BIL D 2 -0.24 mg/dl ACID URIC 2.9 mg/dl FIER 134 mg/dl GAMA GT 90 U/l BIL I 0.32 mg/dl HbA1c 0.8 g/dl Hb 19.2 g/dl HbA1c% 6.0 % acestea le-am facut acum. Ce tratament continuam acum si cum stau cu sanatatea acum? Mai bine? Multumesc anticipat. Cu stima, Cristian
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
09-05-2012 22:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Evolutia in privinta dislipidemiei este un favorabila.
Pentru diabet valorile sunt la limita si pentru HBA1c. Asa cum va spuneam cred ca ar fi fost util si un test de toleranta la glucoza, daca nu l-ati facut deja.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
10-05-2012 13:57 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am repetat analiza de glicemie azi 10 mai 2012 si rezultatul este 97. Oare e o problema ca fluctueaza asa de pe o zi pe alta?
multumesc
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
10-05-2012 22:23 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Este normal sa fluctueze dar nu peste 110mg/dl.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
14-05-2012 11:29 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce tratament ma sfatuiti sa iau de acum incolo? sa coninui cu acelasi tratament pana la normalizare?
multumesc
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
14-05-2012 23:32 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Continuati cu tratamentul actual.
cristian h. (vizitator)


Avatar

--
17-05-2012 13:14 CitatCitat RăspundeRăspunde  
multumesc
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.