suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Subiect: limfocite crescute , neutrofile scazute
Autor Mesaje
Roxana (vizitator)


Avatar

--
22-11-2010 12:54 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna Ziua,

In analizele mele valorile LYM% si NEU% nu se incadreaza in valorile indicate ca normale.
Respectiv LYM% este 49,6 si NEU% este 38,3.
Sunt motive de ingrijorare?
ce reprezinta ?
Sunt femeie/ 33 de ani
Multumesc
Dr. Neagoe Utilizator offline
 
Avatar
--
22-11-2010 18:31 CitatCitat RăspundeRăspunde  
In lipsa altor semne sau simptome nu reprezinta o problema.
Reprezinta exprimarea procentuala a numarului de limfocite si neutrofile.
lavinia (vizitator)


Avatar

--
18-03-2011 13:44 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziuaData trimiterii: 07/02/2011
Numarul trimiterii.: Export to PDF

Doctor:

Data comentariu: Doctor: Comentariu:
09/02/2011


Data Unitate de masura Valoare Referinta
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 07/02/2011

Chimie umeda 2 Kit 1 U/L 25 < 31

Colesterol total 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 191 Conform NCEP ATP III: - optim: <200 - borderline crescut: 200-240 - crescut: > 240

Creatinina serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 0,75 < 1

Glucoza serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 70 Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal 100-125: Glicemie bazala modificata >= 126: Diabet zaharat Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2 valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 07/02/2011

Nr leucocite : mii/?L 12,04 (12300 Fundeni) 4 - 10
Nr eritrocite : mil./?L 4,9 3.8 - 5.3
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 13,7 14 (fundeni) 11.7 - 16
Hematocrit : % 43,5 (42,8 fundeni) 35 - 47
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 88,8 81 - 101
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 28 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 31,5 31 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : % 14,3 11.6 - 14.8
Nr trombocite : mii/?L 351 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 12,7 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : % 17,2 8 - 16.5
Neutrofil : % 40,9 45 - 80
Neutrofil : mii/?L 4,93 2 - 8
Limfocit : % 50,2 20 - 55
Limfocit : mii/?L 6,04 1 - 4
Monocit : % 7 <= 15
Monocit : mii/?L 0,84 0.3 - 1
Eozinofil : % 1,7 <= 7
Eozinofil : mii/?L 0,2 0.05 - 0.7
Bazofil : % 0,2 <= 2
Bazofil : mii/?L 0,03 <= 0.2
Comentariu


Data trimiterii: 07/02/2011
Numarul trimiterii.: Export to PDF

Doctor:

Data comentariu: Doctor: Comentariu:
09/02/2011


Data Unitate de masura Valoare Referinta
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 07/02/2011

Chimie umeda 2 Kit 1 U/L 25 < 31

Colesterol total 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 191 Conform NCEP ATP III: - optim: <200 - borderline crescut: 200-240 - crescut: > 240

Creatinina serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 0,75 < 1

Glucoza serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 70 Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal 100-125: Glicemie bazala modificata >= 126: Diabet zaharat Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2 valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 07/02/2011

Nr leucocite : mii/?L 12,04 (12300 Fundeni) 4 - 10
Nr eritrocite : mil./?L 4,9 3.8 - 5.3
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 13,7 14 (fundeni) 11.7 - 16
Hematocrit : % 43,5 () 35 - 47
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 88,8 81 - 101
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 28 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 31,5 31 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : % 14,3 11.6 - 14.8
Nr trombocite : mii/?L 351 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 12,7 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : % 17,2 8 - 16.5
Neutrofil : % 40,9 45 - 80
Neutrofil : mii/?L 4,93 2 - 8
Limfocit : % 50,2 20 - 55
Limfocit : mii/?L 6,04 1 - 4
Monocit : % 7 <= 15
Monocit : mii/?L 0,84 0.3 - 1
Eozinofil : % 1,7 <= 7
Eozinofil : mii/?L 0,2 0.05 - 0.7
Bazofil : % 0,2 <= 2
Bazofil : mii/?L 0,03 <= 0.2
Comentariu



Data trimiterii: 07/02/2011
Numarul trimiterii.: Export to PDF

Doctor:

Data comentariu: Doctor: Comentariu:
09/02/2011


Data Unitate de masura Valoare Referinta
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 07/02/2011

Chimie umeda 2 Kit 1 U/L 25 < 31

Colesterol total 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 191 Conform NCEP ATP III: - optim: <200 - borderline crescut: 200-240 - crescut: > 240

Creatinina serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 0,75 < 1

Glucoza serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 70 Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal 100-125: Glicemie bazala modificata >= 126: Diabet zaharat Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2 valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 07/02/2011

Nr leucocite : mii/?L 12,04 (12300 Fundeni) 4 - 10
Nr eritrocite : mil./?L 4,9 3.8 - 5.3
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 13,7 14 (fundeni) 11.7 - 16
Hematocrit : % 43,5 (42,8 fundeni) 35 - 47
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 88,8 81 - 101
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 28 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 31,5 31 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : % 14,3 11.6 - 14.8
Nr trombocite : mii/?L 351 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 12,7 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : % 17,2 8 - 16.5
Neutrofil : % 40,9 45 - 80
Neutrofil : mii/?L 4,93 2 - 8
Limfocit : % 50,2 20 - 55
Limfocit : mii/?L 6,04 1 - 4
Monocit : % 7 <= 15
Monocit : mii/?L 0,84 0.3 - 1
Eozinofil : % 1,7 <= 7
Eozinofil : mii/?L 0,2 0.05 - 0.7
Bazofil : % 0,2 <= 2
Bazofil : mii/?L 0,03 <= 0.2
Comentariu


Data trimiterii: 07/02/2011
Numarul trimiterii.: Export to PDF

Doctor:

Data comentariu: Doctor: Comentariu:
09/02/2011


Data Unitate de masura Valoare Referinta
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 07/02/2011

Chimie umeda 2 Kit 1 U/L 25 < 31

Colesterol total 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 191 Conform NCEP ATP III: - optim: <200 - borderline crescut: 200-240 - crescut: > 240

Creatinina serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 0,75 < 1

Glucoza serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 70 Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal 100-125: Glicemie bazala modificata >= 126: Diabet zaharat Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2 valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 07/02/2011

Nr leucocite : mii/?L 12,04 (12300 Fundeni) 4 - 10
Nr eritrocite : mil./?L 4,9 3.8 - 5.3
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 13,7 14 (fundeni) 11.7 - 16
Hematocrit : % 43,5 (42,8 fundeni) 35 - 47
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 88,8 81 - 101
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 28 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 31,5 31 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : % 14,3 11.6 - 14.8
Nr trombocite : mii/?L 351 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 12,7 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : % 17,2 8 - 16.5
Neutrofil : % 40,9 45 - 80
Neutrofil : mii/?L 4,93 2 - 8
Limfocit : % 50,2 20 - 55
Limfocit : mii/?L 6,04 1 - 4
Monocit : % 7 <= 15
Monocit : mii/?L 0,84 0.3 - 1
Eozinofil : % 1,7 <= 7
Eozinofil : mii/?L 0,2 0.05 - 0.7
Bazofil : % 0,2 <= 2
Bazofil : mii/?L 0,03 <= 0.2
Comentariu

Buna ziua
la un control analizelel mi-au iesit modificate :
Nr leucocite : mii/?L 12,04

Largimea distributiei trombocitare : % 17,2
Neutrofil : % 40,9

Limfocit : mii/?L 6,04
In rest toate se incadreaza in val.normale.
va rog sa-mi spuneti daca este cumva leucemie.
multumesc





In urma unui control de rutina mi-au iesit urmatoarele analize:
Lavinia (vizitator)


Avatar

--
18-03-2011 13:57 CitatCitat RăspundeRăspunde  

Data Unitate de masura Valoare Referinta
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 07/02/2011

Chimie umeda 2 Kit 1 U/L 25 < 31

Colesterol total 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 191 Conform NCEP ATP III: - optim: <200 - borderline crescut: 200-240 - crescut: > 240

Creatinina serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 0,75 < 1

Glucoza serica 07/02/2011

Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 70.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 07/02/2011

Nr leucocite : mii/?L 12,04 4 - 10
Nr eritrocite : mil./?L 4,9 3.8 - 5.3
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 11.7 - 16
Hematocrit : % 43,5 35 - 47
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 88,8 81 - 101
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 28 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 31,5 31 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : % 14,3 11.6 - 14.8
Nr trombocite : mii/?L 351 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 12,7 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : % 17,2 8 - 16.5
Neutrofil : % 40,9 45 - 80
Neutrofil : mii/?L 4,93 2 - 8
Limfocit : % 50,2 20 - 55
Limfocit : mii/?L 6,04 1 - 4
Monocit : % 7 <= 15
Monocit : mii/?L 0,84 0.3 - 1
Eozinofil : % 1,7 <= 7
Eozinofil : mii/?L 0,2 0.05 - 0.7
Bazofil : % 0,2 <= 2
Bazofil : mii/?L 0,03 <= 0.2


VA ROG DACA SE POATE SA-MI INTERPRETEZE CINEVA ACESTE ANALIZE.MULTUMESC MULT
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
18-03-2011 19:51 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu este nicio leucemie, cel mai probabil modificarile de leucocitoza cu limfocitoza sunt secundare unei infectii virale.
rodica (vizitator)


Avatar

--
07-02-2012 17:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua!
Am un baietel de 2 ani, si dupa ce intr-o noapte i-a curs sange din nas fara niciun motiv aparent, i-am facut analize. La hemoleucograma urmatoarele valori sunt anormale: neutrofile% 26,3 valori normale30 - 75%, limfocite % 66.1 (30-55). va multumesc mult
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
14-02-2012 22:30 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Este intradevar o usoara limfocitoza. Este greu de precizat o cauza anume, teoretic fiind posibile multe. Daca baiatul nu are nicio alta problema nu este cazul sa va faceti griji. Oricum nu din cauza acestor limfocite i-a curs sange din nas.
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.