suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri:9:00-17:00)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Forum Medipedia  


 
Intrebari si raspunsuri  


 
Sortare:
Subiect: interpretare analize hematologie
Pagina 1 din 712345 > >>
Autor Mesaje
maria (vizitator)


Avatar

--
14-01-2011 14:16 CitatCitat RăspundeRăspunde  
va rog sa-mi spuneti ce presupune rezultatul lymph 45 % va multumesc.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
16-01-2011 23:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pesupune doar ca aveti limfocite 45% din totatul leucocitelor.
Nu va pot spune nimic mai mult daca nu imi dati detalii despre pacient si valorile intergii hemoleucograme.
robert (vizitator)


Avatar

--
28-01-2011 18:02 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ma numesc robert si am urmatoarele analize:lym-30,10 ;hct 38,07: rdw 9,46: lym#1,43: bas#0,01 sunt o.k?mentionez ca am 12 ani si 4 luni.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
01-02-2011 18:12 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Analizele pot fi considerate normale.
dorinars2002@yahoo.com (vizitator)


Avatar

--
02-03-2011 19:11 CitatCitat RăspundeRăspunde  
leucocite 10,39
lym% 43,3
lym# 4.5
hemoglobina eritrocitara medie 32pg
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
04-03-2011 21:36 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Care este varsta pacientului si care a fost motivul recolatarii analizelor?
simona (vizitator)


Avatar

--
13-04-2011 21:44 CitatCitat RăspundeRăspunde  
hematocit 45.5, concentratie medie a Hb/eritrocit 30.8 ..nu stiu daca se mai aspunde pe acest forum..dar stie cineva ce ar putea insemna aceste rezltate pentru mine?
simona (vizitator)


Avatar

--
13-04-2011 21:52 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am si cateva rezultate detaliate: numar trombocite 132, volum trombocitar mediu 13.1, lungimea distributiei trombocitare 18.7, neutrofil 34.2% sau 1.8 mii/ul....am citit pe internet ce reprezinta fiecare insa pentru o aaliza corecta banuisc ca trebuie luate imprena, altfel ma pot gandi la fel de fel de infectii si boli....sper sa nu fie nimic grav
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
18-04-2011 23:06 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Dintre toate este de remarcat doar numarul mai mic de trombocite. Poate fi o eroare de citire a aparatului mai ales in conditiile in care exista o variabilitate mare in dimensiuni a acestora. Va recomand sa repetati analiza si sa cereti si o examinare a frotiului.
Gigi (vizitator)


Avatar

--
29-04-2011 16:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
HRISTOS A INVIAT !

WBC - 3,71
RBC - 4,69
RDW - 8,75
PLT - 207
PDW - 18,5
MON% - 0,13
BAS% - 0,01
Multumesc.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
02-05-2011 22:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu sunt probleme.
chira Utilizator offline


Avatar

--
16-06-2011 11:50 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua, am fost la un medic endocrinolog pt probleme de hipercolesterolemie si ovare micropolichistice, mi-a cerut sa fac analize complete ale sangelui.hemoleucograma a iesit bine, laboratorul nu mi-a subliniat niciun rezultat ca fiind necorespunzator pentru varsta si sex. totusi am ceva dubii referitoare la analizele de mai jos. Merg la medic pt interpretarea rezultatelor abia peste 2 saptamani.

6) Examen citologic al frotiului sangvin
Neutrofile nesegmentate 7 %
Neutrofile segmentate 41* %
Eozinofile 4 %
Bazofile 1 %
Limfocite 41** %
Monocite 6 %
* Macropolicite hipersegmentate: 2%.
** Celule hiperbazofile: 1%.

Atasez si hemoleucograma:

7) Hemoleucograma completa (sange integral EDTA)
WBC (CellDyn-nr total leucocite) 5,340 10e3/uL 4,6 - 10,2
NEU (CellDyn-procent de neutrofile) 46,600 % 37,0 - 80,0
NEU (CellDyn-numar total neutrofile) 2,490 10e3/uL 2,0 - 6,9
LYM (CellDyn-procent de limfocite) 40,000 % 10,0 - 50,0
LYM (CellDyn-numar total limfocite) 2,140 10e3/uL 0,6 - 3,4
MON (CellDyn-procent de monocite) 10,100 % 0,0 - 12,0
MON (CellDyn-numar total monocite) 0,539 10e3/uL 0,0 - 0,9
EOS (CellDyn-procent de eozinofile) 1,830 % 0,0 - 7,00
EOS (CellDyn-numar total eozinofile) 0,098 10e3/uL 0,0 - 0,7
BAS (CellDyn-procent de bazofile) 1,420 % 0,0 - 2,5
BAS (CellDyn-numar total bazofile) 0,076 10e3/uL 0,0 - 0,2
RBC (CellDyn-nr tot.eritrocite) 4,420 10e6/uL 4,04 - 6,13
HGB (CellDyn-hemoglobina) 12,500 g/dL 12,2 - 18,1
HCT (CellDyn-hematocrit) 38,800 % 35,5 - 53,7
MCV (CellDyn-volum eritrocitar mediu) 87,900 fL 80,0 - 97,0
MCH (CellDyn-Hb.eritocitara med.) 28,300 pg 27,0 - 32,2
MCHC(CellDyn-conc.Hb.eritr.medie) 32,200 g/dL 31,5 - 35,7
RDW (CellDyn-distrib.volum.eritrocitar) 13,400 % 11,6 - 17,0
PLT (CellDyn-numar de trombocite) 204,000 10e3/uL 142 - 424
MPV (CellDyn-volum mediu plachetar) 8,230 fL 6.8 - 10.4
PCT (CellDyn-plachetocrit) 0,168 % 0.15 - 0.32
PDW (CellDyn-distrib.vol.trombocitar) 16,900 10(GSD) 0.0 - 99.9

Observati ceva in neregula cu aceste rezultate? va multumesc
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
17-06-2011 17:58 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Din punctul meu de vedere nu aveti de ce sa va faceti griji, modificarile pe frotiu fiind putin importante.
PLESU MIHAELA (vizitator)


Avatar

--
22-07-2011 16:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nume: PLESU MIHAELA Varsta: 46 Sex: F



Hemoleucograma completa ( Pentra 120 Retic)

ANALIZE


REZULTATE


Interval biologic de referinta / UM
WBC 4.93 4.0 - 9.0 / 103/mm3
RBC 3.86 4.2 - 5.5 / 106/mm3
HGB 11.91 11.0 - 16.5 / g/dl
HCT 33.69 35.0 - 55.0 / %
MCV 87.30 82.0 - 96.0 / micro m3
MCH 30.86 27.0 - 32.0 / pg
MCHC 35.34 31.0 - 35.0 / g/dl
RDW 11.51 10.0 - 16.0 / %
PLT 142 200.0 - 400.0 / 103/mm3
MPV 11.26 6.0 - 10.0 / micro m3
PCT 0.160 0.2 - 0.5 / %
PDW 20.50 8.0 - 18.0 / %
LYM% 30.70 25.0 - 50.0 / %
MON% 6.70 2.0 - 10.0 / %
NEU% 57.30 50.0 - 80.0 / %
EOS% 2.60 1.0 - 4.0 / %
BAS% 2.70 0.5 - 2.5 / %
LYM 1.51 1.0 - 5.0
MON 0.33 0.1 - 1.0
NEU 2.83 2.0 - 8.0
EOS 0.13 0.0 - 0.4
BAS 0.13 0.0 - 0.2
ALY% 0.95 0.0 - 2.0 / %
ALY 0.05 0.0 - 0.2
LIC% 0.59 0.0 - 2.0 / %
LIC 0.03 0.0 - 0.2

ANALIZE


REZULTATE


Interval biologic de referinta / UM

VSH ( Ser - KIMAsed_Auto16)
40

4.0 - 10.0 / mm / 1h



Interval biologic de referinta / UM

FT4 ( Ser - Immulite 1000)
1.51

0.8 - 1.9 / ng/dL

TSH ( Ser - Immulite 1000)
0.351

0.4 - 4.0 / uIU/mL



REZULTATE


Interval biologic de referinta / UM

Acid uric seric ( Pentra 400)
6.33

3.0 - 7.3 / mg/dl

Glicemie ( Pentra 400)
102.77

69.8 - 110 / mg/dl

TGO ( Pentra 400)
21.30

10.0 - 40.0 / U/l



Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
22-07-2011 21:35 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Ar fi bine sa ajungeti la un medic internist pentru a vedea care este contextul care a determinat trombocitopenia evidentiata in hemograma. In plus poate fi vorba de un hipertiroidism la limita.
ana (vizitator)


Avatar

--
23-07-2011 01:55 CitatCitat RăspundeRăspunde  
pt copil de 3 ani. lym# 5,55; lym% 67,9 ; rdw 16,4 ; examen frotiu sanguin - neutrofile segmentate 13%, eozinofile 3%, bazofile 0%, limfocite 82%, monocite 2%. astept un raspuns.....multumesc mult
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
25-07-2011 21:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Analizele cel mai adesea pot fi modificate in contextul unei infectii virale. Daca nu este cazul ar fi bine sa vorbiti si cu un medic hematolog.
denisa (vizitator)


Avatar

--
18-08-2011 14:02 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ma numesc denisa si doresc sa ma ajutati la urmatoarele analize lym 1,05, mono 17,5 şi baso 1,12
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
19-08-2011 22:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Trebuie sa imi scrieti valorile intregii hemograme.
iulia (vizitator)


Avatar

--
18-09-2011 17:32 CitatCitat RăspundeRăspunde  
BAIAT; 20 ani
WBC -8.87
RBC-5.51
HGB-17.3
HCT-48.1
MCV-87.3
MCH-31.4
MCHC-36.0
PLT--192
RDW-SD - 0.8
RDW-CVB -12.7
PDW-12.3
MPV-10.2
P-LCR-26.3
PCT-0.2
NEUT-4.55 51.4%
LYMPH 2.94 33.1%
MONO 1.25 14.1%
EO 0.1 1.1%
BASO 0.03 0.3%
IG 0.02 0.2%
Nivelul eritropoitetinei serice=3.7 mUI/ml
Fosfataza alcalica leucocitara =8 (met. kaplow)
E vorba de poliglobulie?e grav?

Multumesc anticipat
Pagina 1 din 712345 > >>

Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com

Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.