Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: dureri de coloana de 3 luni - diagnostice diferite
Autor Mesaje
Stefana (vizitator)


Avatar

--
10-03-2011 03:30 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,

Am 25 de ani, am dureri puternice de coloana (ce variaza ca intensitate)de 3 luni. Au debutat in zona toracala (coloana + musculatura) si s-au extins ulterior spre cervicala, ceafa si zona superioara lombara. Musculatura o simt dureroasa si contractata, senzatie de usturime la interior.
Durerile sunt minime la repaos, dimineata la trezire ma simt cel mai bine, iar in cursul zilei se accentueaza, seara fiind puternice. Durerile se accentueaza la stat pe scaun, in picioare, mers.
Prima luna am stat mai mult la repaos la pat, iar apoi am alternat miscare cu repaos si exercitii fizice.
Durerile au debutat acum 3 luni dupa o zi de munca (activitate – machiaj) de stat in picioare si aplecata (asupra modelului), in pozitie cocosata aproape 9 ore, cu pauze putine. A doua zi nu am putut sa ma ridic din pat; (in ultimele luni – precedente durerilor – am alternat zile de inactivitate – stat in fata computer-ului cu zile de hiperactivitate – 2, 3 pe saptamana).

Pana in prezent am primit 4 diagnostice diferite:
(pana acum mi s-au cerut ca analize – radiografie coloana si cateva analize de sange – valori normale)

1. Suspiciune hernie de disc (consultatie ortoped chirurg) – tratament 10 zile : Arcoxia, mydocalm 150 – usoare ameliorari;
2. Cifoscolioza (diagnostic stabilit dupa 3 saptamani – consultatie BFT) – tratament 10 zile : Flamexin, Mydocalm , Milgama N, Alflutop (solutie inject. 20 zile) + fizioterapie (interdin, solux, masaj) si kinetoterapie – usoare imbunatatiri;
3. Blocaj dorso-lombar (consultatie ortoped chirurg)(mi s-a aplicat o manevra de chiropraxie) recomandare masaj (nu s-a specificat ce tip)
La recomandarea unui prieten, am apelat la un kinetoterapeut care mi-a facut 3 sedinte de masaj chiropractic + alte tehnici, saptamanal , si o serie de exercitii fizice zilnice. Dupa aceste sedinte durerile mi s-au extins la cervical, ceafa, respectiv zona superioara lombara.
Am pus la indoiala competenta acelui kinetoterapeut si am renuntat la sedinte, insa am considerat ca am nevoie de tratament de chiropraxie, si am apelat la un medic chiropractician cu studii la Moscova. Acum 2 zile am inceput terapia, mi-a recomandat 10 sedinte timp de 10 zile, urmand ca rezultatele sa apara dupa 5-6 sedinte.
4. Inceput de osteoporoza (consultatie reumatolog - fara solicitarea unei analize specifice – doar cons. clinica) – este diagnosticul pe care l-am primit ieri. Tratament – Alflutop 20 zile (solutie injectabila), Yogaflex – cateva luni, urmand ca abia din iunie (luna cu presiunea atmosferica si umiditatea – la valori mai scazute) sa incep kinetoterapia (pt lucrarea muschilor), iar in lunile iulie, august sa urmez 12 zile de tratament balnear la o statiune unde se gasesc atat sulf cat si iod (Mangalia, Neptun).
Chiropractorul mi-a spus ca nu am - inceput de osteoporoza.

Mentionez ca de 3 ani si jumatate am probleme cu articulatiile – durerile au debutat la genunchi si s-au extins la coate, bazin, etc. si le resimt in special la schimbarile de vreme.
Am urmat tratament cu antiinflamatoare si apx. anual am facut proceduri medicale si am luat vitamine pt articulatii.

Ce recomandare imi faceti? Ar trebui sa mai fac investigatii? Ar fi indicat un RMN? (daca da, pt toata coloana, sau o sectiune? cu sau fara substanta de contrast?) o analiza pt determinarea osteoporozei?

Alte probleme de sanatate:
Ovare polichistice, dismenoree - urmez tratament fitoterapeutic
Auz mai slab – am facut control ORL (consider ca superficial) si mi s-a spus ca nu am probleme.
Sinuzita – in copilarie

Multumesc anticipat,
Stefana
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
10-03-2011 19:33 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Cred ca ar fi necesar sa faceti si un RMN de coloana toracala, in principiu fara substanta de contrast si eventual ulterior sa va vada si un neurochirurg. Chiar daca simptomele nu sunt tocmai specifice unei astfel de patologii, trebuie exclusa aceasta varianta.
In privinta osteoporozei nu cred ca este cazul.
Stefana (vizitator)


Avatar

--
11-03-2011 00:04 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti recomanda un medic neurochirurg?
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com