suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: Analize sange in sarcina, interpretare
Pagina 1 din 212 > >>
Autor Mesaje
rocsyka (vizitator)


Avatar

--
03-06-2011 16:38 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va rog sa ma ajutati cu o interpretare ptr analizele de sange pe vare le atasez mai jos (doar cele care nu au iesit in limite). Mentionez ca sunt insarcinata in 13 saptamani.
Denumire Rezultat Unitate de masura Valori normale
HEMOGLOBINA 11.7 g/dl 12.0-15.0
HEMATOCRIT 35.9 % 36.0-46.0
NEUTROFILE % 80.6 % 45.0-72.0
LIMFOCITE % 13.6 % 25.0-40.0
NEUTROFILE 7.3 *10³/µL 2.0-7.0
VSH(1h) 38 mm 0-20

Denumire Rezultat Unitate de masura Valori normale
ACID URIC 1.88 mg/dL 2.52-5.88
CALCIU IONIC SERIC 3.8 mg/dL 4.0-5.0
CREATININA 0.40 mg/dL 0.59-1.09
GLUCOZA 72.7 mg/dL 74-106

CO2 ENZIMATIC (REZERVA ALCALINA) Rezultat:19. Unitate de masura: mmol/L Valori normale:22-30

Va multumesc!
rocsyka (vizitator)


Avatar

--
03-06-2011 18:46 CitatCitat RăspundeRăspunde  
nu-mi raspunde nimeni ?:(
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
03-06-2011 21:08 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Valorile sunt normale in contextul sarcinii.
Ati primit un raspus mai repede decat daca v-ati fi adresati unui servicu medical.
rocsyka (vizitator)


Avatar

--
04-06-2011 18:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va multumesc!
Palpitatiile, intepaturile in inimia si senzatia de nod in gat si lesin/neputinta impreuna cu ameteli, sunt normale in timpul sarcinii?
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
08-06-2011 18:36 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Intr-o oarecare masura, apar in context emotional, favorizate de statusul hormonal.
Crystyna (vizitator)


Avatar

--
28-05-2012 18:59 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 13 saptamani.La 10 saptamani mi-am facut analizele, au iesit toate bune in afara de:
-Hematocrit. ! 36.04 (37.00 - 45.00)
-Trombocite. ! 121.00 x10^3/uL( 150.00 - 500.00)
- Volum mediu trombocitar. ! 10.88 fL( 6.00 - 10.00)
- Plachetocrit. ! 0.13 % (0.20 - 0.50)
- .Latimea distrib. trombocitare. ! 21.25 ( 8.00 - 18.00)
Va rog sa imi spuneti daca este totul in regula, de abia joi am programare la medic si stau cu frica desi toata lumea imi spune ca e normal ca unele analize sa nu fie in limitele normale.
Mentionez ca analizele mi s-au luat la ora 13:00 si nu mancasem deloc pana la acea ora.
Va multumesc din suflet
Dr.Daniela Stelea Utilizator offline
 
Avatar
--
28-05-2012 19:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
in afara de trombocite, care sunt usor scazute, nu aveti motive de teama. cu trombocitele trebuie sa vedeti ce fac, scad, cresc la loc, stau pe loc...o sa mergeti la medic, care va va recomanda sa le repetati peste un timp (1 saptamana, de exemplu) ca sa le vedeti in dinamica, si functie de aceste valori, va va trimite sau nu la hematolog.

nu e motiv de panica, dar nici nu va pot linisti pe deplin. o sa vedeti ce e cu ele, poate fi din cauza unei viroze...si sa isi revina, nu stiu. s-a mai intamplat. dar trebuie verificate.
Medic Daniela Stelea
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
Crystyna (vizitator)


Avatar

--
30-05-2012 20:08 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va multumesc din suflet pentru prompitudine.Maine am programare la medic pentru dublu test si am sa-i arat analizele sa vedem ce spune doamna doctor.
O seara frumoas ava doresc.
Dr.Daniela Stelea Utilizator offline
 
Avatar
--
30-05-2012 20:50 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ok. sarcina usoara.
Medic Daniela Stelea
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
crystynam (vizitator)


Avatar

--
01-06-2012 13:03 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
Ieri am fost la medic, am facut si dublu test, bebe e foarte bine dezvoltat insa D-na doctor mi-a spus ca sunt suspecta de trombofilie pe baza analizelor facute. Sunt foarte speriata si astept sa fac in cel mai scurt timp analizele,chiar daca sunt destul de scumpe.Ma rog sa fie doar suspiciuni si sa nu se adevereasca diagnosticul.:(
M-a trecut pe aspenter pana la 34 saptamani cate una pe zi/ pranz si sa am in casa in caz de urgenta utrogestan. Eu cred ca am sa continui si cu acid folic 5mg/1 pe zi desi doctorita nu a zis nimic de asta.
Dr.Daniela Stelea Utilizator offline
 
Avatar
--
01-06-2012 13:08 CitatCitat RăspundeRăspunde  
vedeti sa nu aveti acid folic in vitaminele care se recomanda de fel in sarcina.

nu stiu cum apar toate ideile dupa ce iesim de la medic, nu in timpul consultatiei...

avem ginecolog aici, pe forum, apelati pentru orice intrebare, la sectiunea Ginecologie.

numai bine, sarcina usoara!
Medic Daniela Stelea
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
Crystyna (vizitator)


Avatar

--
03-06-2012 10:26 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Imi cer scuze, dar daca mi-ar fi recomandat vitamine in sarcina normal ca as fi spus. Am luat elevit pentru ca am vrut eu in primele 2 luni din sarcina+ acid folic pana la 3 luni.Doctorita mi-a zis ca nu as avea nevoie, doar acid folic trebuie luat dar nu e nici o problema daca iau elevit daca ma simt eu mai bine. Si cred ca tocmai la rubrica Ginecologie sunt, altfel postam intrebarea in alta parte,normal.
dannyelle (vizitator)


Avatar

--
03-06-2012 13:47 CitatCitat RăspundeRăspunde  
de fapt esti la rubrica de analize medicale, normal :)
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
03-06-2012 14:42 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pentru CRYSTYNA
Acidul folic se ia in primele 3 luni de sarcina si daca nu aveti alta patologie care sa necesite terapie cu acid folic dupa 14 sapt de sarcina nu mai e nevoie sa-l luati.Puteti lua un complex vitaminic.(elevit)
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
Dr.Daniela Stelea Utilizator offline
 
Avatar
--
03-06-2012 15:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
si eu imi cer scuze ca am vrut sa fiu de ajutor si sa ajungeti mai repede la ginecolog...oricum, v-a gasit ginecologul si totul e ok.
sarcina usoara!
Medic Daniela Stelea
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
mihaela (vizitator)


Avatar

--
16-08-2012 15:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
va contactez cu o problema urgenta

Sunt insarcinata in 15 sapt pana acum am facut analizele uzuale care au iesit bine, dublu test ca a iesit bine si complexul torch care e dezastru. Precizez ca am 30 ani sunt la prima sarcina si nu am cazuri de boli ereditare
Rezultatele TORCH se prezinta astfel

Citomegalovirus IgG 0.66 din < 0.9
Citomegalovirus IgM 1.10 din < 0.9 !!!!!!!!!!!
Herpes simpl 1+2 IgG 4.7 din < 0.9 !!!!!!!!!!!
Herpes simpl 1+2 IgM 0.9 din < 0.9 !!!!!!!!!!!
Rubeola IgG cantit 120 lU/ml din < 5 lU/ml !!!!!!!!!!!
Toxoplasma IgG cantit 141 lU/ml din < 6.5 lU/ml !!!!!!!!!!!
Rubeola virus IgM 0.9 din < din 0.9
Toxoplasma IgM calit 1.4 < din 0.9 !!!!!!!!!!!

Puteti sa imi spuneti ce riscuri sunt ce inseamna mai exact valorile astea?

Multumesc anticipat
Dr.Daniela Stelea Utilizator offline
 
Avatar
--
16-08-2012 15:31 CitatCitat RăspundeRăspunde  
sunt la limita mai multe, si e cam ciudat sa fi trecut prin toate tocmai acum, si mai ales in acelasi timp. de aceea va sugerez sa le repetati pe toate inca o data, eventual la alt laborator. sfatuiti-va si cu medicul dv si decideti impreuna ce e de facut.
Medic Daniela Stelea
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
mihaela (vizitator)


Avatar

--
22-08-2012 14:13 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am fost la medic si mi-a spus sa refac analizele la alt cabinet
Citomegalovirus IgG 0.173 din < 0.9
Citomegalovirus IgM 0.3270 din < 0.9

Toxoplasma IgG cantit 8.59 lU/ml din < 6.5 lU/ml !!!!!!!!!!!
Toxoplasma IgM calit 1.85 < din 0.9 !!!!!!!!!!!

Toxoplasma IgM a crescut
Am vb iarasi cu medicul meu si a zis sa vb cu cineva de la boli infectioase
credeti ca se poate trata in timpul sarcinii toxoplasmoza? recomandati o intrerupere de sarcina?
Concret ce riscuri pt bebe sunt?
roxi (vizitator)


Avatar

--
03-10-2012 18:36 CitatCitat RăspundeRăspunde  
BuNA,AZI am primit analizele pt primul trimestru de sarcina,si nu mi le-a putut interpreta domnul doctor,ce nu e in regula:leucotie 1-,57x10*9/l crescut,hematocrit 35,8% scazut,volum eritrocitar mediu 82,3 fl scazut, mon#0,98x10^9/l crescut,uree seric 14,16MG/dl scazut,creatinina serica 0,70 mg/dl scazut, acid uric seric 2,66 mg/dl scazut,iar analizele de urina 30 mg/dl proteine ,corpi cetoni POZITIV,PH 9,0, densitate 1010 Va multumesc va rog sa imi raspundeti
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
07-10-2012 15:03 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pt Mihaela
Toxoplasmoza in primul trimestru de sarcina poate sa afecteze bebele.Recomandarea de a merge la infectionist este foarte utila .Se poate trata toxoplasma in sarcina.Pt bebe pot sa apara probleme la nivel cerebral,ocular sau hepatic.Este foarte important când ați făcut infectia si câte saptamâni de sarcina erau la momentul respectiv.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
Pagina 1 din 212 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.