suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: interpretare rezultate profil TORCH
Pagina 1 din 1612345 > >>
Autor Mesaje
oana Utilizator offline


Avatar

--
03-08-2011 10:56 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua
Sunt noua pe acest forum si va rog daca se poate sa ma ajutati la interpretarea urmatoarelor rezultate:
- toxoplasma anticorpi igg: <0.13 (negativ)
- toxoplasma anticorpi igm: <0.179 (negativ)
- virusul rubeolei anticorpi igg: >500 (pozitiv)
- virusul rubeolei anticorpi igm: 0.24 (negativ)
- citomegalovirus anticorpi igg: 242.2 (pozitiv)
- citomegalovirus anticorpi igm: 0.25 (negativ)
- virus herpetic 1 si 2 anticorpi igg: 23.3 (pozitiv)
- virus herpetic 1 si 2 anticorpi igm: <0.5 (negativ)

Oare trebuie sa-mi fac probleme? sunt foarte ingrijorata pentru valorile foarte mari inregistrate in cazul rubeolei - anticorpi igg. Mentionez ca sunt insarcinata in 8 saptamani.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
03-08-2011 22:43 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Teoetic valoarea mare pentru atc IgG anti rubeola poate fi secundara unei infecti avute cu mai mult de 4-5 luni in urma sau post vaccinare.
Ar fi bine sa repetati analizele peste o luna sau va faceti un test de aviditate.
mariana c (vizitator)


Avatar

--
26-10-2011 16:58 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua
Sunt noua pe acest forum si va rog daca se poate sa ma ajutati la interpretarea urmatoarelor rezultate
- Ag HBs (screening) - rezultat - negativ ------->val referinta neg.
- anti HCV (screening)- rezultat - negativ ------->val referinta neg.
- toxoplasma godii - anticorpi IgG - rezultat 391.5 ------->val referinta <1 NEG.;absenta infectiei; >1si <30 echivoc; >30 pozitiv.
- toxoplasma godii - anticorpi IgM - rezultat - 0.236 ------->val referinta <0.8 NEG; 0.1-1 echivoc; >1 pozitiv.
- virusul rubeolei - anticorpi IgG - rezultat - 63.1 ------->val referinta <10 NEG.; >10 POZ..
- virusul rubeolei - anticorpi IgM - rezultat - 0.26 ------->val referinta <0.8 neg; 0.8-1 echivoc; >1 poz..
- citomegalovirus - anticorpi IgG - rezultat - 191.6 ------->val referinta <0.5 neg;0.5-1 echivoc; >1 poz..
- citomegalovirus - anticorpi IgM - rezultat - 0.22 ------->val referinta <0.70 NEG; 0.70-1 echivoc; >1 poz..
- virus hepatic 1 si 2: Anticorpi IgG - rezultat - 17.9 ------->val referinta <0.9 NEG; >0.9 si <1.1 echivoc; >1.1 poz..
- virus hepatic 1 si 2: Anticorpi IgM - rezultat - < 0.5 ------->val referinta <0.9 NEG; >0.9 si <1.1 echivoc; >1.1 poz

Sunt insarcinata in 20 sapt iar in martie am pierdut o sarcina (oprire in evolutie la 22 sapt). va rog daca se poate sa ma ajutati cu interpretarea rezultatelor.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
28-10-2011 23:47 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Desi teoreic in acest moment nu ar fi probleme, valoarea mare pentru IGG anti toxoplasma cat si istoriculpresupune necesitatea unei urmarii mai minutioase a sarcini, eventual cu repetarea analizelor pentru a putea interpreta aceste valori in dinamica.
zaharia claudai (vizitator)


Avatar

--
05-04-2012 16:29 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziu a,sunt noua pe acest forum si as dori o interpretare a analizelor:PROFIL :Toxoplasmoza gondii-anticorpi IgG <0.13, Toxoplasmoza gondii-anticorpi IgM 0.293,Virusul Rubeolei-anticorpi IgG 201,Virusul Rubeolei-anticorpi IgM 0.3,Citomegalovirus-anticorpi IgG 31.65,Citomegalovirus-anticorpi IgM 0.289.Virusherpes simplex tip 1(HSV1)-Anticorpi IgG 2.85,Virus herpes simplex tip2(HSV2)-anticorpi IgG 87.74,vIRUS HERPES TIP 1 (HSV1)-ANTICOPRI IgM 4.131,Virus herpes simplex tip 2 (HSV2)-anticorpi IgM 8.302. Sunt insarcinata in 10 sapt si as vrea sa va rog sa-mi dati un rasp,multumesc mult
Dr.Andrei Penescu Utilizator offline
 
Avatar
--
07-04-2012 11:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pentru Zaharia Claudai:rezultatele sunt normale.
Medic Andrei Penescu
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
elena g (vizitator)


Avatar

--
19-04-2012 09:29 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua!

am si eu urmatoarele rezultate la testul Torch:

Anti Virus herpetic 1+2 IgG - ser
- ELISA kit 4 (cantitativ) 35.18
negativ < 5
pozitiv >=5

Anti Virus herpetic 1+2 IgM - ser
- ELISA Kit 5 (cantitativ) 0.37 S/CO
negativ < 1,0
pozitiv > 1,2
echivoc 1,0 - 1,2

Anti Citomegalovirus IgG - ser 10.9
negativ: < 0,9
pozitiv: >= 1,1
echivoc: 0,9 - <1,1

Anti Citomegalovirus IgM - ser 0.33
negativ: < 0,9
pozitiv: >= 1,1
echivoc: 0,9 - <1,1

Anti Rubeola IgG - ser 29.6
< 5,0 : negativ,acest rezultat nu exclude o infectie primara recenta.
5,0 - 10,0: echivoc; se recomanda repetarea determinarii dupa o saptamana
> 10,0 : pozitiv; acest rezultat indica infectie in antecedente/vaccinare/infectie recenta.

Anti Rubeola IgM - ser 0.58
negativ: < 0,9
pozitiv: >= 1,1
echivoc: 0, 9 - < 1,1

Anti Toxoplasma IgG - ser
- Comentarii
La determinarea Anti Toxoplasma IgG s-a obtinut o valoare care este sub limita de detectie a tehnicii chemiluminescenta:
< 5 UI/ml (valori normale < 6,5 UI/ml).

Anti Toxoplasma IgM - ser 0.14
Anti Toxo IgM (ľ-Capture) :
negativ: < 0,9
pozitiv: >= 1,1
echivoc: 0, 9 - < 1,1

va rog sa-mi spuneti ce este in neregula...pt ca vad multe rezultate care nu se incadreaza in valorile clinicii
mentionez ca nu sunt insarcinata, si nu am fost niciodata, dar imi doresc un copil enorm...
multumesc din suflet!
Dr.Andrei Penescu Utilizator offline
 
Avatar
--
21-04-2012 16:59 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pentru Elena g:rezultatele sunt normale.Puteti ramane insarcinata fara probleme.
Medic Andrei Penescu
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
cristina (vizitator)


Avatar

--
16-07-2012 12:43 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua, sunt noua pe acest forum si as dori o interpretare a analizelor.
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG = < 0.13
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM = 0.205
Virusul rubeolei - Anticorpi IgG = 259.7
Virusul rubeolei - Anticorpi IgM = 0.37
Citomegalovirus - Anticorpi IgG = >500
Citomegalovirus - Anticorpi IgM = >0.188
Virus herpes simplex tip 1 (HSV1) - Anticorpi IgG = 38.12
Virus herpes simplex tip 2 (HSV2) - Anticorpi IgG = 0.08
Virus herpes simplex tip 1 (HSV1) - Anticorpi IgM = 1.022
Virus herpes simplex tip 2 (HSV2) - Anticorpi IgM = 4.018
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
18-07-2012 16:19 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pt cristina
Trebuie sa scrieti si valorile de referinta ale laboratorului.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
eleine (vizitator)


Avatar

--
27-09-2012 11:41 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va rog din suflet interpretare pentru valorile mari.
Este c azul unei intreruperi de sarcina?

Multumesc din suflet,

sideremie
Chimie umeda 2 kit 1 ?g/dL 106
Acid uric seric
Chimie umeda 2 kit1 mg/dL 6,8
Ag HBs
screening chemiluminiscenta 1 kit1 negativ
Anti - HCV
Anti-HCV total chemiluminiscenta1kit1 negativ
Anti - HIV 1+2
Anti HIV 1+2 negativ
Listeria monocytogenes-serologie
Anticorpi Listeria negativ
Profil TORCH
HSV1 IgG 36,23
HSV2 IgG 0,08
Citomegalovirus - Anticorpi IgG U/mL 500
Citomegalovirus - Anticorpi IgM 0,19
Virusul rubeolei - Anticorpi IgG UI/mL 0,17
Virusul rubeolei - Anticorpi IgM 0,23
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM 0,188
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG UI/mL 0,13
Serologie sifilis cantitativa (reagine + anticorpi specifici)
RPR cantitativ R.U. 0
TPHA cantitativ T.U. 1
HCG total (HCG+beta HCG)
HCG total - (HCG+beta) mUI/mL 4726
Glucoza serica
Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 145
Uree serica
Urea nitrogen (BUN) mg/dL 10
Fibrinogen
Th. coagul. 2 - kit 1 mg/dL 330
TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )
Electrochemiluminiscenta ?UI/mL 1,9
eleine (vizitator)


Avatar

--
27-09-2012 11:49 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va rog din suflet interpretare pentru valorile mari.
Am notat si valorile laboratorului.
Este cazul unei intreruperi de sarcina?

Multumesc din suflet,

HCG total (HCG+beta HCG)
HCG total - (HCG+beta) mUI/mL 4726
Barbati: <2,6 Femei care nu sunt gravide: - premenopauza - <5,3 - postmenopauza - <8,3 La gravide valorile vor fi interpretate in functie de varsta sarcinii.
Glucoza serica
Chimie umeda 2 kit 1 mg/dL 145
Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal 100-125: Glicemie bazala modificata >= 126: Diabet zaharat Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2 valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite.
Uree serica
Urea nitrogen (BUN) mg/dL 10
< 20
Fibrinogen
Th. coagul. 2 - kit 1 mg/dL 330
200 - 400
TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )
Electrochemiluminiscenta ?UI/mL 1,9
0.27 - 4.2
Serologie sifilis cantitativa (reagine + anticorpi specifici)
RPR cantitativ R.U. 0
< 1: Negativ >= 1: Pozitiv R.U.= unitati RPR 1 R.U. corepunde unui titru RPR 1/1 la reactia clasica.
TPHA cantitativ T.U. 1
< 10: Negativ >= 10: Pozitiv T.U.= unitati-titru 1280 T.U. corespund unui titru TPHA 1/1280 la reactia clasica.
Profil TORCH
HSV1 IgG Index 36,23
<0.6: Negativ >=0.6 si < 1.0: Echivoc >=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani.
HSV2 IgG Index 0,08
<0.51: Negativ >=0.51 si < 1.0: Echivoc >=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani.
Citomegalovirus - Anticorpi IgG U/mL 500
<0.5 : Negativ 0.5 - 1 : Echivoc - Se recomanda repetarea recoltarii peste 2 saptamani >=1 : Pozitiv
Citomegalovirus - Anticorpi IgM Index 0,19
<0.70 : Negativ 0.70 - 1 : Echivoc - Se recomanda repetarea in urmatoarele 2-3 saptamani >=1 : Pozitiv Un rezultat pozitiv este sugestiv pentru infectia recenta dar instituirea masurilor clinice nu trebuie sa se faca pe baza unei singure determinari. Rezultatul trebuie confirmat intotdeauna printr-o alta metoda de lucru si corelat cu efectuarea anticorpilor de tip IgG in dinamica.
Virusul rubeolei - Anticorpi IgG UI/mL 0,17
<10: Negativ >=10: Pozitiv
Virusul rubeolei - Anticorpi IgM Index 0,23
< 0.8 : Negativ 0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 1 saptamana; >=1 : Pozitiv
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM Index 0,188
< 0.8 : Negativ 0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 2-3 saptamani; >=1 : Pozitiv
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG UI/mL 0,13
<1: Negativ; absenta infectiei >=1 si <30: Echivoc; se recomanda repetarea recoltarii peste 3 saptamani >=30: Pozitiv
Listeria monocytogenes-serologie
Anticorpi Listeria Titru negativ Prezinta semnificatie clinica titrurile de anticorpi >=1/32. Detectarea unei cresteri semnificative (de 4 ori) a titrului de anticorpi la examinarea a 2 probe recoltate la un interval de 2-3 saptamani sugereaza infectia curenta.
Anti - HIV 1+2 Anti HIV 1+2 negativ negativ
Anti - HCV
Anti-HCV total chemiluminiscenta1kit1 negativ negativ
Ag HBs
screening chemiluminiscenta 1 kit1
negativ negativ
Acid uric seric
Chimie umeda 2 kit1 mg/dL 6,8
< 5.7
Sideremie
Chimie umeda 2 kit 1 ?g/dL 106
37 - 145
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
28-09-2012 13:50 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Analizele sunt in regula.Exista o problema la glicemie care este ridicată .Repetati glicemia si Daca este crescută mergeti la diabetolog.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
eleine (vizitator)


Avatar

--
01-10-2012 10:10 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Multumesc mult pentru raspuns.
Din pacate se pare ca au aparut si alte situatii.
In acest moment sunt de la UM in 6 saptamani, 6 zile, la ultima eco transvaginala mi s-a spus ca am UTER cu contur regulat, cu axul longitudinal al corpului uterin 7,05 cm; diametrul antero-posterior 5,44 cm; miometru omogen; ecodensitate medie; Intrauterin imagine de sac gestatioanl cu diametrul de 1.11 cm, in interior un fin ecou hiperecogen , fara semnal Doppler. COL - axul longitudinal 3,68 cm, mucoasa cervicala cu aspect normal, canal cervical liniar. OVAR DREPT = 2,97 / 1,94 cm, cu aspect ecografic normal; OVAR STANG = nu se vizualizeaza. Fara lichid in F.S. - Douglas.
In concluzie ca ar fi o sarcina fara embrion.
Ultimul HCG, facut la 48 de ore fata de cel de mai sus a fost de 5286. Medicul mi-a spus ca a crescut foarte putin si ca exista posibilitatea sa nu existe embrionul.
In data de 10.09, am avut o mica sangerare (cateva picaturi) si am presupus ca atunci s-a facut nidarea.
Incerc sa ma incurajez ca este o sarcina cu embrion si ca este inca mic.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca ar fi fara embrion nu ar trebui sa am anumite simtome?

Multumesc anticipat.
Larisa A Utilizator offline


Avatar

--
02-10-2012 10:18 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua!
am si eu urmatoarele rezultate la testul Torch:
Anti-HCV total chemiluminiscenta1kit1 negativ negativ
Profil TORCH 01/10/2012
HSV1 IgG Index 26,37 <0.6: Negativ >=0.6 si < 1.0: Echivoc >=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani.
HSV2 IgG Index 0,09 <0.51: Negativ >=0.51 si < 1.0: Echivoc >=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani.
Citomegalovirus - Anticorpi IgG U/mL 400,8 <0.5 : Negativ 0.5 - 1 : Echivoc - Se recomanda repetarea recoltarii peste 2 saptamani >=1 : Pozitiv
Citomegalovirus - Anticorpi IgM Index 0,2 <0.70 : Negativ 0.70 - 1 : Echivoc - Se recomanda repetarea in urmatoarele 2-3 saptamani >=1 : Pozitiv Un rezultat pozitiv este sugestiv pentru infectia recenta dar instituirea masurilor clinice nu trebuie sa se faca pe baza unei singure determinari. Rezultatul trebuie confirmat intotdeauna printr-o alta metoda de lucru si corelat cu efectuarea anticorpilor de tip IgG in dinamica.
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG UI/mL 650 <1: Negativ; absenta infectiei >=1 si <30: Echivoc; se recomanda repetarea recoltarii peste 3 saptamani >=30: Pozitiv
Virusul rubeolei - Anticorpi IgG UI/mL 352,1 <10: Negativ >=10: Pozitiv
Virusul rubeolei - Anticorpi IgM Index 0,23 < 0.8 : Negativ 0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 1 saptamana; >=1 : Pozitiv
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM Index 0,248 < 0.8 : Negativ 0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 2-3 saptamani; >=1 : Pozitiv
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici 01/10/2012
Nr eritrocite : mil./?L 4,86 3.8 - 5.1
Hemoglobina {Hb.} : g/dL 13,4 11.7 - 15.5
Hematocrit : % 40,5 35 - 45
Volum eritrocitar mediu {VEM} : fL 83,3 81 - 100
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : pg/cell 27,6 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} : g/dL 33,1 32 - 36
Nr trombocite : mii/?L 212 150 - 450
Neutrofil : % 73,3 45 - 80
Limfocit : % 19,4 20 - 55
Monocit : % 6 <= 15
Eozinofil : % 0,9 <= 7
Bazofil : % 0,4 <= 2
Neutrofil : mii/?L 7,35 2 - 8
Limfocit : mii/?L 1,94 1 - 4
Monocit : mii/?L 0,6 0.3 - 1
Eozinofil : mii/?L 0,09 0.05 - 0.7
Bazofil : mii/?L 0,04 <= 0.2
Largimea distributiei eritrocitare : % 13,8 11.6 - 14.8
Largimea distributiei trombocitare : % 14,3 8 - 16.5
Volum trombocitar mediu {VTM} : fL 11,6 7.4 - 13
Nr leucocite : mii/?L 10,02 4 - 10

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu interpretarea analizelor , va multumesc,
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
04-10-2012 12:00 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Exista posibilitatea de a fi o sarcina mică la care nu se vede încă embrion.Dar exista si posibilitatea ca embrionul sa nu existe si din păcate nu exista simptome specifice pt o astfel de problema.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
04-10-2012 12:01 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pt Larisa A
Rezultatele sunt in regula .Nu trebuie sa va faceti probleme.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
georgiana b (vizitator)


Avatar

--
16-10-2012 14:03 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua!am si eu urmatoarele rezultate care ma nelinistesc pana ajung la medicul meu...multumesc anticipat!!!
Ag Hbs negativ(valoare de referinta cutt-off=0,125)
Citomegalovirus IgG-REZULTAT 6,5UI/ml(val. de ref.<4 negativUI/ml
4 - 6 echivoc
>=6 pozitiv)
Toxoplasma IgM-REZULTAT 0,16UI/ml(val. de ref. <0,9 negativUI/ml
0,9-1.1 echivoc
>=1.1 pozitiv
Anutza (vizitator)


Avatar

--
18-10-2012 18:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
buna ziua,
am si eu o intrebare. Am rezultatele la ultimile analize torch ,care sunt:
CMV IgG - (norma - 0,300) rez - 2,957 pozitiv
toxoplazma IgG (0,300) - 1,104 pozitiv
HVS I IgG (0,300 ) - 3,000 pozitiv
am verificat aceste infectii si in luna mai si tot erau pozitive(am urmat un tratatemt atunci pe fond de sacina si am avut polihidroamnioza de la 30 saptamani)....vreau sa zic ca in luna mai eram insarcinata si pe 20 iunie am nascut o fetita , care a trait doar 8 zile (care a fost diagnosticata cu atrezia esofagului , dupa operatia efectuata la numai o zi dupa nastere tot a decurs bine pana in a 8 zi cand a facut insuficienta cardio-respiratorie)....foarte greu mia fost sa imi revin, 1 copil atat asteptat ,am 27 ani, sotul 30 si ne dorim mult un copil.

as vrea sa stiu(merg la ginecolog bineinteles, ptr ca vreau ca urmatoarea sarcina sa fie monitorizata) ce tratament e recomandat ptr mine acum? cum interpretati analizele mele?

va multumesc frumos!
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
18-10-2012 20:19 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Pt georgiana B
Analizele sunt in regula
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
Pagina 1 din 1612345 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.