suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Subiect: fosfataza alcalina
Pagina 1 din 212 > >>
Autor Mesaje
Morena (vizitator)


Avatar

--
26-10-2011 13:31 CitatCitat RăspundeRăspunde  
la o fata de 14 ani au iesit toate analizele bune numai fosfataza alcalina a iesit 48 din 180-1200/U/L.VA ROG VREAU UN RASPUNS,,
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
28-10-2011 00:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu este nicio problema.
Tunde (vizitator)


Avatar

--
02-11-2011 14:30 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
am un bebelus de 9 luni si jumatate si are ALPL 541 . Credeti ca este o valoare normala?
Agnes (vizitator)


Avatar

--
07-11-2011 19:16 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Baiatul meu are 13ani, anul acesta a crescut f.f. mult, la analize medicale au iesit mai mari valorile la - fosfataza alcalina : 362.2 din 42-362 U/l, si ASLO : 232.89 din 0- 200 IU/ml. Oare ce inseamna acestea? Acopera o problema mai mare?
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
13-11-2011 19:43 CitatCitat RăspundeRăspunde  
-pentru Tunde: Nu cred ca este o valoare de speriat.
-pentru Agnes: Fosfataza alcalina nu pune niciun fel de problema. ASLO poate fi crescut din cauza unor infectii streptococice, cel mai probabil faringiene.
ela (vizitator)


Avatar

--
15-11-2011 18:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
baietelul meu de 13 ani si 9 luni , s-a tot simtit rau in ultimul timp.i-am facut un ecograf si dr mi-a spus ca are giardia.I-am facut si analize la sange si i-a iesit fosfataza alcalina 785.5 si normal este 110-390.este dublu decat normal.Va rog spuneti-mi ce inseamna asta ?deja nu mai am liniste.multumesc mult!
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
16-11-2011 00:05 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Valoarea pentru aceasta naliza poate fi mult marita la copii in crestere. In lipsa unor altor indicii pentru o anumita afectiune, cresterea poate fi considerata fiziologica.
dumitr23 (vizitator)


Avatar

--
17-11-2011 21:49 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Fetita mea de 1 an si 3 luni are la fosfataza alcalina o valoare cu totul iesita din comun, si anume 4618, adica 20ori mai mult decat normal (<281). Toate celelalte analize sunt ok.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
28-11-2011 18:39 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu va pot spune ceva anume. Cauze sunt foarte multe. Trebuie in primul rand exclus rahitismul, apoi alte leziuni osoase, instinale si multe altele. Trebuie sa ajungeti la un pediatru.
Noni (vizitator)


Avatar

--
30-11-2011 14:42 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua! am o fetitaetita de 2 ani si 5 luni, i-am facut niste analize rezultatele sunt urmatoarele:leucocite 11.83, neutrofile 22.60, limfocite 68.4, monocite 5.4, eozinofile 2.10, bazofile 1.50, hematii 4.54, Hlg 12, calciu seric total 10.4, Mg 1.87, sideremie 98.9, TGO 36, TGP 26, iar fosfataza alcalina 683.00 U/L. Ma cam ingrijoreaza rezultatul fosfatazei. Santem in tratament cu Depakine sirop, glicerol 50%, Liv 52. E normal ca fosfataza alcalina sa fie asa crescuta?
Diana (vizitator)


Avatar

--
07-12-2011 21:40 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Ai mai aflat ceva in legatura cu fosfataza alcalina? Iti scriu deoarece si eu am o fetita de 1 an si 10 luni si i-a iesit fosfata de 6600 si inca nu am descoperit o cauza.
diana (vizitator)


Avatar

--
07-12-2011 21:45 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Fetita mea de 1 an si 10 luni are fosfataza alcalina de 6600 iar radiografiile la oase i-au iesit normale, in schimb unele analize hepatice au iesit peste limita. Deasemenea a fost dignoastica si cu pubertate precoce si hipotiroidism. Care ar putea fi cauzele nivelului ridicat al fosfatazei alcaline deoarece toti medicii evita sa imi dea un raspuns sau primesc unul neconcludent.Am vrea un raspuns indiferent ce implica sa stim ce sa facem in continuare.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
09-12-2011 00:34 CitatCitat RăspundeRăspunde  
-pentru Noni: Nu pot spune ca este normal dar valoarea poate foarte bine sa nu aiba nicio semnificatei clinica. Bineinteles trebuie luat in seama si tratamentul cronic antiepileptic ca o foarte posibila cauza.
-pentru diana: Va cred ca vreti sa aflati care este motivul dar nu va pot ajuta numai pe baza acestor informatii.
Diana (vizitator)


Avatar

--
09-12-2011 13:46 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Revin cu unele completari. Desemenea mai are calciu seric total 10.61 (8.8-10.2), Fosfataza alcalina 6617 (180-1200), prolactica 27.1(1.9-25), TSH 2.37(0.61-2.2) TGO 53, TGP 48, DHEA-S <15 (35-430),2 foliculi pe ovarul stang, restul analizelor sunt normale, radiografiile la manute si la cap normale. Facem tratament pentru pubertate precoce si pentru hipotiroidism, mai luam si LIv 52 pt ficat, dar nimeni nu ne spune ce e cu fosfataza, am inteles ca nu e exclusa posibilitatea uneo tumori, dar vrem sa stim ce tip ar putea fi sau ce analize sa-i mai facem sau unde sa o ducem. Fetita s-a dezvoltat absolut normal, e plina de energie, mananca bine, intelege totul, in afara de faptul ca are mai dezvoltati sanii (are noduli) si burtica mai marisoara, rotunda, ca o mingiuca( ea e mai grasuta)(precizez ca e asa din nastere, de asta nu am banuit nimic) nimic nu pare a fi in neregula. Varsta 1 an si 10 luni. Astept raspunsul sau sfatul dumneavoastra. Cu multumiri.
Calil Selma (vizitator)


Avatar

--
09-12-2011 18:04 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna seara, Sunt bolnava de neoplasm san cu leziuni osoase secundare, localizate la coaste. De asemeni am necroza de cap femural si poliartrita reumatoida.De curand am aflat ca fosfataza alcalina are valoarea 200, fata de valoarea admisa de 100. Va rog sai spuneti care este relevanta acestei cresteri bruste a valorii fosfatazei alcaline care nu a mai urcat atat.Mentionez ca leziunile ososase au inceput in anul 2009, fara modificari ale valorilor acestei analize. Va multumesc!
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
15-12-2011 22:39 CitatCitat RăspundeRăspunde  
-pentru Diana: Este foarte greu de gasit o solutie cand sunt posibile cu sutele. Una din ele in cazul dumneavoastra ar fi chiar tratametnul pentru pubertate. Ce ia pentru acest lucru? Pana la urma s-a ajuns la vreo concluzie in privinta cauzei pubertatii precoce?
-pentru Calil Selma: Modificarile sunt in contextul afectiunii de care suferiti, valoarea nefiind foarte mare, asadar neefind un criteriu de evolutie a bolii.
Lili Utilizator offline


Avatar

--
21-12-2011 10:24 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna
Sunt in aceeas situatie !Ti-a raspuns cineva ?
Lacatus EVa (vizitator)


Avatar

--
14-01-2012 08:28 CitatCitat RăspundeRăspunde  
am urmatoarele rezultate 166fosfataza alcalina ,am 52 de ani si mi s-a cerut proba de catre medicul endocrinolog care m-a diagnosticat cu Tiroida Hasimoto.Calciu ionic 4,o
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
18-01-2012 23:14 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Nu cred ca valoarea crescuta a fosfatazei are vreo legatura cu tiroidita de care suferiti. Cauze pot fi foarte multe. Ar fi bine sa va vada si un medic internist.
oancea ana maria (vizitator)


Avatar

--
21-01-2012 09:15 CitatCitat RăspundeRăspunde  
fetitei mele de 1 an i-am facut acum niste analize si au iesit ok(hemoleucograma nu am reusit sa o facem dar o vom face acum)si i-a iesit fosfataza alcalina de 3400..mi s-a recomandat sa cresc vigantolul la 3 pic pe zi si sa repetam dupa o luna analizele...e ingrrijorator ?citeam ca nivelul crescut poate apare si in cancere ..asta ma ingrijoreaza
Pagina 1 din 212 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.