suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: Interpretare analize
Pagina 1 din 212 > >>
Autor Mesaje
Victorita (vizitator)


Avatar

--
20-02-2010 22:01 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine in legatura cu cateva modificari din formula sangelui si anume :
- Hemoglobina 15,3
- hematocrit 46,6
- hematii 5,65
- VEM 82,5
- HEM 27,1
- CHEM 32,8
- Neut % 47,5
- Euzinofile 5,6
- Limfocite 38,3
- Monocite 8,2
- Trombocite 256
- P-LCR 46,8
- PDW 17,6
Cele ne-mentionate sunt bune .Mentionez faptul ca de aproximativ 5 zile am dureri groaznice de bazin , ameteli bruste cu senzatie de voma .
Va multumesc anticipat !
mariana buc (vizitator)


Avatar

--
20-08-2010 15:16 CitatCitat RăspundeRăspunde  
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu analizele mele:leucocite:6.79,neutrofile:49.70,limfocite:43.9o, monocite:3.04,eozinofile;2.73,bazofile0.57,neutrofile:3.38limfocite:2.98, monocite:0.21,eozinofile0.19,bazofile:o.o4,hematii4.76,hemoglobina:14.2ohematocrit42.90,MCV:90,MCH;29.80,MCHC;33.1o, latime distr.eritrocitare;14.00,trombocite;199.00,mpv;13.30,trombocit;0.27, latime distr. plachetare;18.80,VSH/ora;17.00, fibrinogen;486.00,glicemie;104.10,uree serica;33.80,creatinina;0.89,acid uri seric 6.12 TGP 32.30,TGO 23.00, colesterol total 209.90, HDL 63.00,LDL 120.50, trgliceride 132.00, proteine totale 7.92, mg 1.69. Precizez ca am 57 de ani si sunt hipertensiv cronic in tratament de 10 ani cu betalok 100 ,indapamid ,acupro 10,vasilip. am tensiunea intre 1o cu 6 si 13 cu 7 de ani de zile.nu ma supara nimic.analizele din februari au iesit perfect fara nicio modificare. cu multumiri anticipate ptr raspuns. sanatate.
foka Utilizator offline


Avatar

--
01-10-2010 00:18 CitatCitat RăspundeRăspunde  
va rog mult imi puteti spune si mie ce inseamna aceste valori la o electroforeza a hemoglobinei la un bebe de 1 anisor :

A 91.5 % > 95
A2 2.3 % 1.5 - 3.5
F 6.2 % < 2
este vorba de fiul meu si as dori sa stiu si eu despre ce e vorba.
va multumesc anticpiat.
danielagantagan (vizitator)


Avatar

--
01-10-2010 13:43 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ELECROFOREZA HEMOGLOBINEI
HB A1 91.8 - 96.8-97.8
HBF 3.0 - 0-0.5
HB A2 5.2 -2.2-3.2
HEMOGLOBINA MAI MULT DE 10.4 NU A FOST NICIOADATA

am fost la cluj la conf. cucuianu si n-ea lamurit, eram disperati
si raspunsul............a fost:

Electroforeza hemoglobinei este anormala, in sensul existentei unui defect innascut in sinteza hemoglobinei, defect cunoscut sub numele de beta-talasemie minora. Acest defect nu prezinta o problema deosebita in sine; practic toata viata, fetita dvs va fi un pic mai anemica (hemoglobina va fi in jurul valorii de 10-11g/dl). Aceasta anemie nu va putea fi niciodata corectata in totalitate. Pentru a impiedica insa ca anemia sa se agraveze ar fi util un tratament cu acid folic (acesta este o vitamina, care se gaseste in cantitati importante si in verdeturi), 1-2 mg pe zi pana la 14-15 ani, apoi 5 mg pe zi. In rest, luati tratamentul indicat de neurologi si pediatri. A fi utila repetarea hemogramei la 3 luni. Cu stima, Andrei Cucuianu


Nu stiu daca va ajuta interpretarea analizelor fetitei mele de 2 ani ...
multa sanatate
alexandra bucuresti- (vizitator)


Avatar

--
14-12-2010 10:26 CitatCitat RăspundeRăspunde  
nr eritrocite 3,28
hemoglobina 10,7
hematocrit26,8
hemoglobina eritrocitara medie 32,5
concentratie medie 39,8
la biochimie urinara :
densitate>1,030
,ph= <5
la ionograma ca ionic 3,5
calciu total 8,33
alexandra bucuresti,2shuv (vizitator)


Avatar

--
14-12-2010 10:30 CitatCitat RăspundeRăspunde  
nr eritrocite 3,28
hemoglobina 10,7
hematocrit26,8
hemoglobina eritrocitara medie 32,5
concentratie medie 39,8
la biochimie urinara :
densitate>1,030
,ph= <5
la ionograma ca ionic 3,5
calciu total 8,33

cred ca am si racit ca urinez des si cu usturime si un pic sde sange
am 21 ani
multam
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
18-12-2010 22:12 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Hematuria este un semn destul de important care trebuie investigat. Este posibil ca anemia sa fie cauzata tocmai de aceasta problema. Mergeti la medic.
adi (vizitator)


Avatar

--
01-01-2011 12:54 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ige 230 varsta 5 ani
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
03-01-2011 16:47 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Valoarea este peste limita normala trebuind sa fie interpretata in context clinic, cauzele putand fi multiple, de la parazitoz la reactii alergice.
stefanica (vizitator)


Avatar

--
24-06-2011 05:22 CitatCitat RăspundeRăspunde  
complementul seric c3 sub limita normala-6,45 in contextul bolii de baza ciroza hepatica virus c clasa A colestatica?
stefanica (vizitator)


Avatar

--
25-06-2011 05:39 CitatCitat RăspundeRăspunde  
imi cer scuze dar am gresit este vorba mai sus de complementul seric C4.Mii de multumiri.
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
26-06-2011 22:48 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Modificarea este in contextul bolii de baza. Oricum nu din cauza acestui lucru ar trebui sa va faceti griji.
laurentiu (vizitator)


Avatar

--
12-01-2012 16:02 CitatCitat RăspundeRăspunde  
densitate -1030,P-LCR-32,7 ,MPV-10,9 ,PDW-12,1 ,eosinofile-0,13 ,basofile-0,04 ,RDW-SD-41,2
doina (vizitator)


Avatar

--
26-01-2012 13:28 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua.
Mama mea a facut analiza sangelui si a obtinut urmatoarele rezultate:
-Hematii....3,97....val normale 4,0 - 6 mil/mmc;
-Hemoglobina...11,1...val normale 12,5 - 16/mil/mmc;
-Granulocite ...88,8....val normale 43 - 76/%;
-Granulocite#...7,8....val normale 1,2 - 6,8/mii/mmc;
-Limfocite...9,2....val normale 17 - 48/%;
-Limfocite #....0,7...val normale 1,5 - 3,5/mii/mmc;
-VSH....30....val normale 0-20/mm/h;
-fier...21...val normale 50-170/ug/dl, restul analizelor incadrandu-se in valori normale.
Mentionez ca mama mea are o flebita de aprox o saptamana survenita in urma unei lovituri pe un nod de varice iar 2 zile inainte de recoltarea probei de sange a luat cate o aspirina/zi pentru a impiedica formarea cheagurilor.
Am fost la un medic chirurg, i-a recomandat tratament pentru flebita si varice, iar pentru fier i-a recomandat cate 2 pastile de Maltofer/zi.A zis ca analizele sunt normale.
Eu am ramas cu gandul la valorile care nu au iesit in limitele normale.Va rog sa ma sfatuiti daca ar trebui sa consultam un medic hematolog, este motiv de ingrijorare ori sa punem totul pe seama flebitei?
Va multumesc anticipat!
Dr. Petre Utilizator offline
 
Avatar
--
02-02-2012 22:36 CitatCitat RăspundeRăspunde  
In afara unei anemii usoare prin deficit de fier, restul analizelor pot fi explicate de acea flebita.
doina (vizitator)


Avatar

--
19-03-2012 10:54 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va multumesc din suflet, domnule doctor.Sa aveti o primavara insorita.
diana (vizitator)


Avatar

--
26-09-2012 12:53 CitatCitat RăspundeRăspunde  
electroforeza hemoglobinei: Hb A1 - 95,1% - interval de referinta 96,8-97,8
Hb A2 - 4,9% - interval de referinta 2,20-3,20
Hb F - 0% - interval de erferinta 0-0,5
Va rg sa-mi spuneti daca este talasemie?? Si daca da,de care este?? Sunt adult,femeie,38 ani.
dr. Oana Iordache Utilizator offline
 
Avatar
--
04-10-2012 12:15 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Conform acestor analize pare talassemie.Pentru mai multe detalii legate de diagqnostic mergeti la hematolog.
Medic Oana Iordache
Medcenter (www.medcenter.ro) - Info line 0800-800-599
Consultatii si investigatii in Bucuresti, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Maramaures, Vrancea
andrei ana maria (vizitator)


Avatar

--
01-11-2012 17:25 CitatCitat RăspundeRăspunde  
As dori o interpretare a analizelor:
hematii 3,82...... 4,0 - 5,4/mil/mmc
hemoglobina 11,7......12,5 - 16,0/g/dl
hematocrit 35,7......36 - 52/%
glicemie 70
Multumesc.
liliana (vizitator)


Avatar

--
01-11-2012 19:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Am facut hemoleucograma completa iar urmatoarele valori au iesi sub limita normalului ce inseamna;
hemoglobina HGB 10.7
hematocrit HCT 33.8%
volum mediu eritrocitar MCV 79FI
hemoglobina eritrocitara medie MCH 25.2pg
conc.medie de hemoglobina eritrocitara MCHC 31.7 g/dl
precum si calciu ionic seric 3.62mg/dl
Va rog sa ma lamuriti ce am si cum ma pot trata
Pagina 1 din 212 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.