suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale
Forum Medipedia Forum Medipedia  
 
Intrebari si raspunsuri Intrebari si raspunsuri  
 
Subiect: Examen sumar de urina, sediment urinar
Pagina 1 din 2512345 > >>
Autor Mesaje
lumy (vizitator)


Avatar

--
20-06-2009 17:12 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna cind ai
foarte frecvente celule epiteliale plate si caudate
geta (vizitator)


Avatar

--
03-07-2009 22:34 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce-nsemna cristale de oxalati de calciu frecvente mucus frecvent.
dorel (vizitator)


Avatar

--
19-07-2009 17:34 CitatCitat RăspundeRăspunde  
care e definitia la sumar de urina?
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
20-07-2009 22:18 CitatCitat RăspundeRăspunde  
E posibila prezenta unei infectii urinare
Sumarul de urina reprezinta o analiza a caracteristicilor fizio-cimice si continutului chimio-biologic a urinei.
D.T. (vizitator)


Avatar

--
04-08-2009 14:44 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna daca in examenul de urina se gasesc proteine? dar mucus?
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
17-08-2009 22:23 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Faptul ca in urina se gasesc proteine peste limita admisa este un semn de suferinta al rinichiului, trebuie sa va adresti unui medic nefrolog ptr a determina cauza.
eni (vizitator)


Avatar

--
26-08-2009 18:45 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna celule epiteliate plate frecvente aparute in examenul urinar?
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
26-08-2009 21:46 CitatCitat RăspundeRăspunde  
In mod normal aceste celule se gasesc in sedimentul urinari, dar nu frecvente. E posibil sa aveti o infectie urinara. Trebuie sa fiti evalaut in context clinic (simptomatologie existenta)
C.A. (vizitator)


Avatar

--
12-09-2009 18:02 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna prezenta celulelor epiteliale in valoare de 35,3 u/l?
miau (vizitator)


Avatar

--
10-10-2009 21:39 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna daca in examenul de urina se gaseste mucus abundent ?

multumesc anticipat
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
12-10-2009 22:55 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Este semn de inflamatie probabil secundar unei infectii urinare.
adina (vizitator)


Avatar

--
30-10-2009 15:00 CitatCitat RăspundeRăspunde  
ce inseamna:rare celule epiteliale scuamoase, rare leucocite?
Ene (vizitator)


Avatar

--
02-11-2009 16:05 CitatCitat RăspundeRăspunde  
De ce imi amortesc mainile noaptea in timpul somnului?
danutza (vizitator)


Avatar

--
02-11-2009 17:27 CitatCitat RăspundeRăspunde  
bilirubina +
glucoza absenta
nitriti absenti
urobilinogen 2 mg/dL
proteine absente
leucocite absente
corpi cetonici absenti
eritrocite absente
densitate 1.030
acid ascorbic absent
pH 5
sediment urinar relativ frecventeepitelii poligonale,foarte rare leucocite,mucus prezent
Este vorba de fetita mea in varsta de 17 ani.Multumesc
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
02-11-2009 23:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
adina (vizitator) -sunt probabil secundare unui infectii urinare
Ene (vizitator) - nu vad legatura cu sumarul de urina, e posibil din cauza unei cervicatroze
danutza (vizitator) - posibil infectie urinara, efectuati o urocultura
Postelnicu Ileana (vizitator)


Avatar

--
16-11-2009 21:23 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna seara
I-am facut analizele baietelului meu in varsta de 4 ani si 9 luni si sunt foarte ingrijorata.

Biochimie
Hematologie
Test Rez Val Norm
RBC 4.53 3.9 - 5.3 *10^6/mm3
HGB 12.6 10.7 - 14.1 g/dl
HCT 37.4 30 - 43 %
MCV 82.6 72 - 88 fL
MCH 27.8 23 - 31 pg
MCHC 33.7 32 - 36 g/dl
Test Rez Val Norm
PLT 405 150 - 450 *10^3/mm3
RDW 12.9 11.5 - 14.5 %
PDW 12.9 12 - 16.5 %
PCT 0.42 0.16 - 0.47 %
MPV 10.4 7.4 - 10.4 fL
Test Rez Val Norm
WBC 5.31 4 - 12 *10^3/mm3
NE 1.91 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
EO 0.41 0.08 - 0.48 *10^3/mm3
BA 0.02 0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 2.44 1.84 - 9.12 *10^3/mm3
Test Rez Val Norm
NE% 35.9 18 - 44 %
MO 0.53 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
EO% 7.7 2 - 4 %
BA% 0.4 0.0 - 1.0 %
LY% 46.0 46 - 76 %
MO% 10.0 2 - 8 %


Test Rezultat Interval de referinta
CRP cantitativ < 0.20 <5 mg/L
ASLO cantitativ < 50.0 < 160 UI/ml
Acid uric 3.1 < 5.7 mg/dl
Calciu seric total 10.0 9.2 - 11.0 mg/dl
Calciu ionic 4.40 4.2 - 5.2 mg/sl
Colesterol total 141 convenabil: <200 mg/dl atentie: 200-240 mg/dl risc: >240 mg/dl
HDL Colesterol 34 > 35 mg/dl
Creatinina serica 0.63 < 1.30 mg/dl
Fosfataza alcalina 222 < 269 U/L
Gama GT 10 < 50 U/L
Glucoza serica 85 60 - 105 mg/dl
Magneziu 2.3 1.6 - 2.8 mg/dl
Sideremie 96 25 - 115 ug/dl
TGO 31 < 51 U/L
TGP 31 < 39 U/L
Trigliceride 77 convenabil: <150 mg/dl atentie: 150-199 mg/dl risc: 200-499 mg/dl risc crescut: >500 mg/dl
Uree serica 24 < 44 mg/dl
Imunologie
Test Rezultat Interval de referinta
TSH 3.31 0.35 - 4.94 microUI/ml
Free T4 1.24 0.70 - 1.48 ng/dl
Coagulare
TEST TIME(S) % INR MG/DL TIME(S) % INR MG/DL
Fibrinogen 247.4 180 - 420
PT 12.0 94.3 1.03 10.0 - 15.0 70 - 130% 0.85 - 1.20

Manual
Test Rezultat Interval de referinta
VSH 12 mm/1h < 15 mm/h
Sumar de urina Densitate: 1025
PH: 5
Proteinurie: ABSENT
Glicozurie: ABSENT
Corpi cetonici: ABSENT
Urobilinogen: NORMAL
Bilirubina: ABSENT
Nitriti: ABSENT
Leucocite: ABSENTE
Hematii: ABSENTE
Sediment urinar: RARE EPITELII PLATE, ABSENTA FLORA BACTERIANA, RAR MUCUS Densitate: 1016-1022 PH: 5-7 Proteinurie: ABSENT Glicozurie: ABSENT Corpi cetonici: ABSENT Urobilinogen: NORMAL Bilirubina: ABSENT Nitriti: ABSENT Leucocite: <10 / microL Hematii: < 5 / microL

Va multumesc foarte mult
sandy (vizitator)


Avatar

--
17-11-2009 21:33 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna seara sunt insarcinata saptamana a 11-a si am facut examen la urinna, ce inseamna sendiment urinar leucocite: 1-5/cp;epitelii plate:+;epitelii rotunde:+; flora bacteriana : +;rari fosfati amorfi,
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
17-11-2009 23:20 CitatCitat RăspundeRăspunde  
-Postelnicu Ileana- Nu inteleg de ce sunteti ingrijorata. Nu am vazut niciun rezultat in afara limitelor normale, poate am omis eu ceva. Daca da, spuneti-mi care.

-sandy- foarte probabil este vorba de o infectie urinara. Problema este tratamentul. Adresati-va ginecologului care va urmareste.
Albu (vizitator)


Avatar

--
23-11-2009 12:09 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Ce cauze pot fi pentru ACID URIC FRECVENT in analiza Sediment urinar ? Va multumesc.
i.c. Utilizator offline
 
Avatar
--
25-11-2009 21:05 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Va recomand sa cititi descrierea acestuia urmand link-ul:
http://www.medipedia.ro/Dictionarme...urina.aspx
Pagina 1 din 2512345 > >>
Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.